Русия се опитва да забави бойните действия в Украйна през

...
Русия се опитва да забави бойните действия в Украйна през
Коментари Харесай

Предупреждение от Столтенберг, какво крои Русия

Русия се пробва да забави бойните дейности в Украйна през зимата, с цел да набере сили за възобновяване на нападението през идната година, съобщи ръководителят на НАТО Йенс Столтенберг.

Украинските сили водят контраатака, при която реализираха обилни триумфи на изток и на юг, в това число завладяването на град Херсон.
-->
" Това, което виждаме в този момент, е, че Русия в действителност се пробва да „ замрази “ войната, най-малко за къс интервал от време, с цел да може да се прегрупира, да се поправи, да се възвърне и по-късно да се опита да стартира по-голяма атака идната пролет ", съобщи Столтенберг на обществено събитие, проведено от „ Financial Times “, осведоми БГНЕС.

Столтенберг съобщи, че членовете на НАТО не престават " невижданите " доставки на оръжия и поддръжка за Украйна макар опасенията, че спорът изчерпва запасите на Запада.

" Също толкоз значимо, колкото и прибавянето на нови системи, е да се подсигурява, че системите или оръжията, които към този момент сме доставили, са фактически оперативни или работят по ефикасен метод ", сподели Столтенберг. " Което значи, че те се нуждаят от голямо количество муниции, аварийни елементи, а също и от поддръжка. "

Някои от най-ожесточените боеве сега са съсредоточени към източния град Бахмут, който съветските сили се пробват да завладяват от месеци.

Съединените щати декларират, че чакат боевете да продължат с " понижено движение " през идващите месеци, защото и двете страни се стремят да възстановят силите си.

Столтенберг съобщи, че не разполага с " повече информация " за хипотетичните украински безпилотни удари по въздушни бази на територията на Русия, откакто Вашингтон настоя, че " нито е насърчавал, нито е давал опция " за сходни офанзиви от страна на Киев. Ръководителят на НАТО обаче настоя, че главният въпрос остава, че Украйна се бори, с цел да се отбрани, до момента в който Москва бомбардира гражданската инфраструктура в опит да лиши хората от електричество и отопление през зимата.

" Украйна има право да се пази от този тип офанзиви ", сподели той.

Столтенберг съобщи, че условия за спокойно разрешаване на спора " в този момент не са налице, тъй като Русия не е посочила никакви признаци за присъединяване в договаряния, които зачитат суверенитета и териториалната целокупност на Украйна ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР