Русия създава оръжия на нови физически принципи, съобщава Черноморският флот

...
Русия създава оръжия на нови физически принципи, съобщава Черноморският флот
Коментари Харесай

Русия създава морско оръжие, основано на нови физически принципи

Русия основава оръжия на нови физически правила, оповестява Черноморският флот на страната в своя канал в Telegram, написа " Фокус ".

Наскоро стана известно, че от 2022 година на инициативна основа, с осведомителна поддръжка от инженерите на Черноморския флот за лична сметка съветско конструкторско бюро създава оперативно-тактическия комплекс " НАСТ “ - който е набор от средства за приложение с високоскоростни надводни носители - кораби с динамична въздушна възглавница за решение на необятен набор от задания в полза на защитата на Руската федерация.

Към март 2024 година са създадени и създадени няколко екземпляра с разнообразни размери, товароподемност и предопределение, някои от които с поддръжката на Черноморския флот сполучливо са минали проби и са удостоверили изчислените експлоатационни характерности.

Ето какво описа за плана представител на съветския Черноморски флот:

" Самата концепция за НАСТ е препоръчана от Р.Е. Алексеев през 70-те години на предишния век, само че нашите инженери съумяха да го приложат на други физически правила: разнообразни от стандартните кораби с водоизместимост, и от глисиращите, и от корабите на въздушна възглавница, и от класическите екраноплани, и от летателните апарати от всички други типове. "

Продуктите се създават в пилотируем и безпилотен вид.

Комплексът може да работи самостоятелно или да бъде интегриран в единна система за ръководство и ръководство и да извършва следните задания:

- при скорост до 120 км/ч

- обхват до 1200 км

- с тегло на потребен товар до 1200 кг.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР