Русия съобщи, че е евакуирала повече от 4000 души в

...
Русия съобщи, че е евакуирала повече от 4000 души в
Коментари Харесай

Русия евакуира 4000 души след спукани язовирни стени, наводнения близо до границата с Казахстан

Русия заяви, че е евакуирала повече от 4000 души в региона на Оренбург покрай границата с Казахстан заради наводняване след спуканата язовирна стена.

Офисът на губернатора на Оренбург заяви в събота, че „ 4 208 души, в това число 1 019 деца “ са били евакуирани и повече от 2 500 домове са били наранени от наводнения, които накараха язовира да поддаде в петък след пороен дъжд.

Губернаторът Денис Паслер сподели, че наводнението е достигнало своя „ пик “, добавяйки, че обстановката е изключително сложна в Орск, граничен град с 230 000 души.

Длъжностни лица споделиха в събота, че към 2000 души са били евакуирани от домовете си единствено в Орск. Орск се намира в региона на Оренбург на Уралските планини.

Но управляващите споделиха, че обстановката е сложна в целия район и предизвестиха за рискови равнища на водата на река Урал в основния град Оренбург.

Видеозаписи, оповестени от министерството на незабавните служби, демонстрират по какъв начин на жителите им оказват помощ да се качат в избавителни лодки, носе...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР