Русия разполага с войски да нахлуе в Украйна по всяко

...
Русия разполага с войски да нахлуе в Украйна по всяко
Коментари Харесай

САЩ: Русия разполага с войски да нахлуе в Украйна „по всяко време“

Русия разполага с войски да нахлуе в Украйна „ когато и да е “ и американските жители би трябвало да изоставен страната в границите на идващите 48 часа, предизвестиха Съединени американски щати. Инвазията може да стартира с въздушни бомбардировки, които биха затруднили заминаването и ще застрашат цивилните, сподели през вчерашния ден Белият дом. Междувременно не престават опитите за деескалация на напрежението посредством дипломация.

Изявлението на Съединените щати накара доста страни да насочат нови предизвестия към жителите си в Украйна. Съветникът по националната сигурност на Съединени американски щати Джейк Съливан сподели, че съветските сили в този момент са „ в положение да подхващат огромна военна акция “. Той съобщи, че администрацията не знае дали съветският президент Владимир Путин е взел дефинитивно решение за навлизане.

Според Съливан Кремъл търси предлог, с цел да оправдае военните дейности, които съгласно него могат да стартират с интензивни въздушни бомбардировки. Американският държавен секретар Антъни Блинкън съобщи, че ще приказва с съветския си сътрудник Сергей Лавров по-късно през днешния ден в финален опит да предотврати възможна инвазия в Украйна.

„ Продължаваме да виждаме доста тревожни знаци за съветска ескалация, в това число нови сили, които идват на украинските граници ", сподели Блинкън на конференция във Фиджи.

„ Ако президентът Путин реши да предприеме военни дейности, ние бързо ще наложим тежки стопански наказания в съгласуваност със съдружници и сътрудници по целия свят. Ще подсилим способността на Украйна да се пази, ще подкрепим и нашите съдружници на източния фланг на НАТО ", сподели Блинкън.

За по-късно през днешния ден е плануван и диалог сред президентите на Съединени американски щати и Русия Джо Байдън и Владимир Путин.

Междувременно Съединените щати оповестиха, че ще разположат още 3000 бойци в Полша и че се чака те да дойдат там идната седмица.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР