Русия провежда репетиции за Парада на победата, планиран за 9

...
Русия провежда репетиции за Парада на победата, планиран за 9
Коментари Харесай

Русия отхвърля призивите за спиране на подготовката за Парада на победата

Русия организира подготовки за Парада на успеха, плануван за 9 май, макар че страната се бори с ковид. Кремъл отхвърля да анулира патриотичния празник с огромна политическа значителност, написа " Гардиън ".

Руският президент Владимир Путин се чака да одобри на военния церемониал по случай 75 година от края на Втората международна война водачи от разнообразни страни, в това число и Еманюел Макрон. Събитието е историческо за Русия и опция за фотография с задгранични западни водачи, която да удостовери, че Путин излиза от наложената от Запада политическа изолираност.
 15 хиляди бойци в Русия репетират за Парада на победа в прорез с ограниченията против ковид
15 хиляди бойци в Русия репетират за Парада на победа в прорез с ограниченията против ковид

" Колко хора са се събрали, 15 000

Но с 12 милиона московчани, блокирани в жилищата си, и пандемията, която провокира интервал на самоизолация, приготовленията за парада в Русия повдигат въпроси.

Легендарные Т-34 след това реставрации: кадры прибытия исторических танков в Алабино pic.twitter.com/kFPRXd9rjK
— zvezdanews (@zvezdanews) March 31, 2020
Преди няколко дни се появи видеоклип с 15 000 бойци на полигон до Москва, където се организират подготовки за парада. Министерството на защитата на Русия удостовери, че организират мерки за парада. На друго видео пък танкове Т-34 вършат маневри.

Video purportedly of Russian troops at the Victory Day Parade rehearsals in Alabino who aren't quite meeting the 1.5 meter social distancing requirement instituted by local officials.https://t.co/Zhut8EX9gt pic.twitter.com/JIQLTPFUMQ
— Rob Lee (@RALee85) April 2, 2020
Прокуратурата на Русия цензурира новинарски уебсайт, който писа, че парадът може да бъде анулиран в един съветски район поради ковид . Държавното обвиняване разясни, че публикацията е в нарушаване на ограниченията против разпространяването на подправени вести.
 Съветник на Тръмп води делегацията на Съединени американски щати за парада за Деня на успеха в Москва
Съветник на Тръмп води делегацията на Съединени американски щати за парада за Деня на успеха в Москва

Ако коронавирусът не обърка проектите...

9 май е свещена дата за милиони в Русия и страните от Общността на самостоятелните страни, написа външното министерство. Парадът за Деня на успеха е по проект (наложени са санитарни мерки) и ще се организира на Червения площад, добавя ведомството.

Опозиционният водач Алексей Навални дефинира като " идиотщина " решението на военния министър Сергей Шойгу да продължат подготовките. Навални предизвести, че тълпите от бойци са евентуална " почва за отглеждане на ковид ".
 Англия и Съединени американски щати се чудят дали да участват на парада в Москва
Англия и Съединени американски щати се чудят дали да участват на парада в Москва

От няколко седмици представители на Англия и Съединени американски щати организират договаряния за съгласуван отговор

Министерството на защитата на Русия разгласи, че е взело защитни ограничения за гарантиране на здравето на бойците, в това число регулярна инспекция на температурата.

" Всички членове на подготовките горят от предпочитание да вземат участие на историческото събитие и упражняват със сърцата си ", разяснява представителят на ведомството Игор Конашенков.

Вирусът към този момент докара до отсрочване на значимо политическо събитие в Русия. Путин отсрочи символичния референдум за конституционните ремонти , които ще му разрешат да ръководи още два мандата до 2036 година Също е анулиран огромен бизнес конгрес в Санкт Петербург, плануван за юни.

Парадът на успеха е най-важното събитие в календара на Русия. Западните водачи отхвърлят да участват на парада от 2014 година след анексирането на Крим от Украйна, хипотетичната интервенция на Русия на американските президентски избори през 2016 година и отравянето на Сергей Скрипал във Англия през 2018 година

Макрон, който приканва за рестарт на връзките с Путин, се съгласи да участва на парада, както и японският министър председател Шиндзо Абе. Съединени американски щати ще бъдат представлявани от американския консултант по националната сигурност Робърт О`Брайън.

Но след повече от 7500 умряли от ковид във Франция наподобява, че наличието на Макрон на парада е малко евентуално. Японски медии също осведомят, че Абе не възнамерява да пътува до Москва.

Кремъл разяснява, че ще разбере задграничните посетители, в случай че решат да не участват и че преглежда разнообразни разновидности какво да прави, само че за момента проектите са парадът да се състои. Руският вестник РБК написа, че Кремъл тихомълком обмисля или да организира парада без аудитория, или да го отсрочи до август.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР