Русия продължава да търси вариант да транзитира газ през България.

...
Русия продължава да търси вариант да транзитира газ през България.
Коментари Харесай

Румен Овчаров: Плюсовете от Турски поток са неясни

Русия продължава да търси вид да транзитира газ през България. Ние имаме обезпечени избрани заплащания от страна на Русия до 2030 година за преноса. Това съобщи Румен Овчаров от Националния съвет на Българска социалистическа партия пред Българска национална телевизия.

Той прикани да бъде изработен явен план за изгодите от прекосяването на "Турски поток " през България, защото сега плюсовете са неразбираеми.

Според него никой не се е замислил за какво съветският министър председател пристигна в България с такава сериозна делегация - включваше един вицепремиер, четирима министри на най-важните министерства - икономическите, в това число енергетиката, двама шефове на основни компании - "Газпром " и "Росатом ", един заместник-министър и един началник на национална организация. По думите му на процедура сме пропуснали едно такова съществено посещаване.

Доставките на газ през Украйна за България може да спрат и преди да проработи "Турски поток ", предизвести Овчаров, само че въпреки всичко изрази убеденост, че политическият разсъдък в тази ситуация ще надделее.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР