Русия привика посланиците на Германия, Дания и Швеция, за да

...
Русия привика посланиците на Германия, Дания и Швеция, за да
Коментари Харесай

Русия привика посланиците на Германия, Дания и Швеция заради Северен поток

Русия привика посланиците на Германия, Дания и Швеция, с цел да се оплаче, че представители на Москва и " Газпром "  не са били поканени да се причислят към разследването на течовете по газопроводите " Северен поток ", оповестява " Ройтерс ".

Русия явно няма да признае псевдорезултатите от такова следствие, в случай че не бъдат включени съветски специалисти, подчертаха от външното министерство.

От ведомството означават, че съветското държавно управление не е получило отговор на писмото си до трите страни по отношение на присъединяване на Русия в следствието.

" В случай на отвод да бъдат позволени съветски специалисти да вземат участие в настоящите следствени дейности, Москва ще смята, че посочените страни имат какво да крият или прикриват причинителите на тези терористични актове ", безапелационни са от съветското Министерство на външните работи.

Въпреки че повода за течовете по газопроводите " Северен поток ", които минават под Балтийско море, остава неразбираема, страните от Европейския съюз заподозряха бойкот.

В началото на месеца съветският министър председател Михаил Мишустин изпрати писмо до шведското държавно управление с искане съветските управляващи и " Газпром "  да бъдат позволени да вземат участие в следствието.

Швеция обаче отказа да показа констатациите от разследването с съветските управляващи или " Газпром ".

По-рано компанията Nord Stream 2 AG разгласи, че не е получила нужните разрешителни за инспекция на развалените сектори на газопровода от Дания, Швеция и Норвегия.

Доставките по газопроводите " Северен поток 1 " и " Северен поток 2 ", които свързват Русия и Германия през Балтийско море, бяха прекратени предишния месец от това, което съгласно Москва е акт на " интернационален тероризъм ".

Руският президент Владимир Путин към този момент упрекна Съединените щати и техните съдружници за причиняването на гърмежите, увредили тръбопроводите - обвинявания, които Вашингтон отхвърли.

Газопроводите " Северен поток 1 " и " Северен поток " 2 се оказаха в центъра на геополитическото напрежение през последните месеци, след като Русия спря доставките на синьо гориво за Европа като хипотетично възмездие против западните наказания след нахлуването ѝ в Украйна.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР