Русия превзе този град през май миналата година след кръвопролитни

...
Русия превзе този град през май миналата година след кръвопролитни
Коментари Харесай

Тежки руско-украински сражения за Часов Яр, на 20 километра от Бахмут

Русия завладя този град през май предходната година след кръвопролитни боеве. Миналия месец съветската войска откри надзор и върху Авдеевка, също в Донецка област, отново след траяли няколко месеца яростни сражения, и от този момент се пробва да напредне на запад.

Както наподобява, тя е насочила в този момент главните си старания към Часов Яр (на украински Часив Яр), на близо 20 километра западно от Бахмут, съобщи командващият украинските въоръжени сили в региона Серхий Сидорин, оповестява Българска телеграфна агенция.

" Противникът понася тежки загуби, само че непрестанно попълня редиците си с нови запаси. Целта на съветските офанзиви е да пробият до Часов Яр. Има боеве освен денем, само че и през нощта ", заключи Сидорин по украинската телевизия.

Той сподели още, че украинските въоръжени сили на собствен ред са се пробвали да убият импулса на съветската атака с контраатаки, само че са били отблъснати до село Ивановское (на украински Иванивске), на 6 километра западно от Бахмут. " Врагът сега се пробва да щурмува (Ивановское) както фронтално, по този начин и от фланговете ", добави Сидорин. ДПА прави ангажимента, че тази информация не може да бъде тествана по самостоятелен път.

Един човек е бил погубен при съветски артилерийски обстрел по Часов Яр тази заран, сподели ръководителят на Донецката регионална военна администрация Вадим Филашкин, представен от Укринформ. Той заяви и за двама починали при съветска офанзива с дрон в град Доброполе (на украински Добропиля), Покровски регион, в западната част от Донецка област.

Дванайсет души, в това число един младеж, са били ранени при съветски обстрел с ракети С-300 по Мирноград, също в Покровски регион, съобщи още Укринформ, като се базира на прокуратурата.

Руското министерство на защитата също заяви за яростни сражения и нанесени тежки загуби на съперника в Донецка област, съобщи ТАСС.

По-конкретно в Авдеевското направление съветската войска е заела преференциални позиции и е отблъснала две украински контраатаки, написа в сводката. Твърденията и на двете страни в спора не са тествани по самостоятелен път.

МО на РФ разгласи и за два свалени украински дрона чак над северозападната Новгородска област, съобщи ТАСС, представена от Българска телеграфна агенция.

Няма жертви и вреди на земята, написа в своя канал в " Телеграм " губернаторът на района Андрей Никитин.

През последните месеци Украйна постоянно нападна с дронове Русия. Основни цели на тези набези са съветските гранични области. Региони във вътрешността навътре в Русия обаче биват вземани под прицел по-рядко. Новгородска област, която граничи с Ленинградска област, се намира на стотици километри от границата с Украйна.

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР