Русия премества слабо обучените си дивизии в Източна Украйна, за

...
Русия премества слабо обучените си дивизии в Източна Украйна, за
Коментари Харесай

ISW: Русия хвърля в Украйна новосъздадена и слабо обучена резервна армия

Русия реалокира едва подготвените си дивизии в Източна Украйна, с цел да освободи запасите, които сега са на фронтовата линия в Луганска област, и да ги пренасочи за отбрана против украинско контранастъпление в Южна Украйна, показват анализатори от основания в Съединени американски щати " Институт за проучване на войната` (ISW), представен от " Фокус ".

Ръководителят на украинското Главно разследващо ръководство Кирил Буданов оповестява, че съветската войска е разположила детайли от новосъздадена " аварийна войска “ (25-а ССА), с цел да даде опция на частите, които сега са на фронтовата линия в Луганска област, да се прегрупират странично, с цел да се пазят против украинската контраатака в южна Украйна.

" ISW по-рано пресметна, че неналичието на оперативни запаси ще принуди съветското командване да извърши спомагателни разбърквания и да вземе сложни решения за това на кои елементи от фронта да даде приоритет. Изглежда, че съветското военно командване е пренасочило елементи от новосформираната и евентуално нискокачествена или с непълен личен състав 25-а ССА към Луганска област, с цел да освободи релативно по-ефективни елементи от 41-а ССА за Южна Украйна ", се показва в отчета.

В същото време, съгласно анализаторите, е малко евентуално 25 ССА да бъде толкоз боеспособна, поради прибързаното ѝ разрастване, преди предстоящата дата на разрастване - декември 2023 година

" Настоящата бройка и качествата на подразделенията, разгърнати в Украйна пет месеца по-рано от плануваното, са неразбираеми. Вероятно тази част е или с извънредно непълен състав и под равнището на персоналния състав на двете дивизии, или едва подготвена, сходно на първите съветски мобилизирани елементи през есента на 2022 година, или и двете ", показват анализаторите.

ISW отбелязва, че съветското командване евентуално преглежда преместването на боеспособна част в Луганска област като позволен риск, като се има поради относително ниският ритъм на бойните дейности по огромна част от фронтовата линия в Луганска област.

" Пренасочването на части от 41-ва ССА към Южна Украйна е третото огромно съветско пренасочване на сили от началото на украинската контраатака през юни и второто през последните седмици. То е показателно за възходящата угриженост на Русия за стабилността на съветската защита в светлината на украинската атака в региона на Роботинe. Разполагането на части от 25-та САА, с цел да се избегне основаването на пролуки в съветската защита, подсказва, че непосредствената опасност от украински пробив е много сериозна ", показват анализаторите.

Украинските войски не престават настъпателните си интервенции и напредват южно от Бахмут. Сражения се водят по цялата фронтова линия.

Украинският общоприет щаб оповестява, че съветските войски организират несполучливи настъпателни дейности край Новоселовское и Новохоровка. На 1 септември съветските сили оповестиха, че са постигнали неопределени триумфи край Синкивка, Петропавловка и Олшан.

На 1 септември украинските сили продължиха настъпателните интервенции край Бахмут и напреднаха на юг от града. Публикуваните на 1 септември геолокационни фрагменти демонстрират, че украинските сили напредват северозападно от Клишчивка.

Руското министерство на защитата твърди, че през миналата седмица украинските сили неведнъж са атакували край Клишчиевка и Малиновка.

Украинският общоприет щаб съобщи, че съветските войски са провеждали несполучливи офанзиви край Курдюмивка. Говорителят на Източната група на украинските сили Иля Евлаш съобщи, че съветските войски контраатакуват в посока Бахмут, с цел да спрат украинското нахлуване.

На 1 септември съветските войски продължиха сухопътните офанзиви по направлението Авдиевка-Донецк, само че не реализираха доказан прогрес. Генералният щаб на Украйна съобщи, че съветските сили организират несполучливи офанзиви край Северное, Красногоровка, Маринка и Новомихайловка.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР