Русия премахна ракетните системи за противовъздушна отбрана от Курилските острови,

...
Русия премахна ракетните системи за противовъздушна отбрана от Курилските острови,
Коментари Харесай

Русия закъса за ПВО! Мести комплекси от Курилските острови на фронта в Украйна

Русия отстрани ракетните системи за противовъздушна защита от Курилските острови , които се намират там от 2020 година Те евентуално са били изнесени за потребление във войната против Украйна.

Това оповестява Kyodo News, като се базира на сателитни фотоси на американската компания MaxarTechnologies. Военният специалист Ю Коидзуми от Токийския университет забелязал изгубването на системите за противовъздушна защита. Вероятно става въпрос за комплексите С-300V4 .

Отбелязва се, че ракетните елементи, оборудвани с тези ЗРК, са били ситуирани в залива Хитокапу в Иторофу (известен и като залива Касатка) и покрай централното населено място на Кунашири Фурукамапу (Южно-Курилск). Миналата година там са били видяни голям брой транспортьори с ракети С-300В4, радари и друго съоръжение.

Според него съветските окупатори са взели и остарели танкове и артилерия от Курилските острови. Коидзуми счита, че оръжията, съхранявани във боен обект на Сахалин, и войските от Далечния изток ще бъдат изпратени на фронта в Украйна .
 Лондон: Дроновете основават главоболия на съветската Противовъздушна отбрана
Лондон: Дроновете основават главоболия на съветската Противовъздушна отбрана

Русия би трябвало да обмисли разполагането на спомагателни Противовъздушна отбрана системи на рисковите летища

Според специалиста елитната пехотна бригада на морската пехота, основана във Владивосток, е понесла тежки загуби в боевете, а някои поданици на островите Итурупу и Кунашир са починали след мобилизацията.

Към днешна дата Русия е изгубила към 263 020 военнослужещи, като 610 от тях са били премахнати през последните 24 часа. Загубеното съоръжение също се пресмята на хиляди.

Изтребители на Националната армия на Украйна през вчерашния ден унищожиха съветски зенитно-ракетен комплекс " Бук " и огнехвъргачна система " Солнцепек " в Купянското направление.
 Украйна получи Противовъздушна отбрана помощ за $115 млн.
Украйна получи Противовъздушна отбрана помощ за $115 млн.

Системи за битка с дронове

В същото време украинските въоръжени сили пробиха сектор от главната отбранителна линия на Русия на южния фронт.

Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР