Русия прекратява действието на сертификатите, издадени на три авиоремонтни предприятия

...
Русия прекратява действието на сертификатите, издадени на три авиоремонтни предприятия
Коментари Харесай

Русия отне сертификатите на два военни завода в България

Русия приключва действието на документите, издадени на три авиоремонтни предприятия - две в България и едно в Чехия. Това заяви на брифинг говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова, представена от ТАСС.

Става дума за българските " Терем - Летец " и " Авионамс ", както и за чешкото " Лом Прага ".

" Редица страни членки на НАТО и Европейски Съюз не престават да реализират доставки на военна техника за режима в Киев, а също по този начин възнамеряват да правят ремонт на такава техника в своите предприятия. Като ответна мярка съветската страна взе решение да приключи действието на документите, издадени на " Лом Прага ", " Терем - Летец " и " Авионамс ", уточни Захарова.

По думите ѝ по този начин ще се приключи даването на услуги по техническото обслужване и капиталния ремонт на хеликоптери " Ми ", тяхното абонаментно обслужване, както и доставки на аварийни елементи и окомплектоващи произведения, съобщи БГНЕС.Припомняме, че България разгласи подготвеност да помогне на Украйна с ремонт на техника във военните фабрики, само че отхвърли да изпрати непосредствено оръжия.

" Терем – Летец " е профилиран в ремонт на вертолети - Ми-17, Mи-8, Mи-14ПЛ/БТ, Mи-24В/Д/П, Ми-2 и Ка-26 и други. Заводът е под шапката на военното министерство.

" Авионамс " предлага услуги по капитален ремонт и рационализация на хеликоптери Ми-8 и Ми-17 с военно и гражданско предопределение, хеликоптери Ми-24, както и на редица самолети от видовете Миг, Су и образователните Л39. " Авионамс " е към министерството на стопанската система.

Засега не е ясно по какъв начин ще се отрази на работата на двата завода решението на Русия.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР