Русия предупреди днес България, че ще предприеме ответни мерки заради

...
Русия предупреди днес България, че ще предприеме ответни мерки заради
Коментари Харесай

Русия ще предприеме ответни мерки срещу България заради експулсирането на руски журналист

Русия предизвести през днешния ден България, че ще предприеме ответни ограничения поради решението на управляващите в София да експулсират кореспондента на в. " Российская газета " Александър Гацак по съображения, свързани с националната сигурност, съобщи Ройтерс.

" Българските управляващи упорито ни намекваха, че би трябвало да оставим всичко това отвън осведомителното поле ", съобщи говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова, представена от ТАСС.

Ситуацията се утежнява от срамния факт, че профилираните интернационалните структури пренебрегват сходно отношение към професионални публицисти... Струва ми се, че това единствено окуражава управляващите в избрани страни да не престават да нарушават правата на публицистите и медиите и да постановат цензура ", сподели Захарова на конференция, написа Българска телеграфна агенция.

Гацак потърси леговище в съветското посолство в София, откакто беше привикан от българското вътрешно министерство, отбелязва Ройтерс. Българската Държавна организация " Национална сигурност " (ДАНС) съобщи, че журналистът е напуснал през вчерашния ден страната.

Гацак е работил като сътрудник на " Российская газета " в София в продължение на няколко години. Публикациите му включват и материали, които са били сериозни към българските управляващи, отбелязва Ройтерс.  

Кореспондентът на съветския вестник в Никозия Александър Гасюк беше арестуван на 5 октомври от локалната полиция, след което беше депортиран от Кипър. Кипърският дипломат в Москва беше извикан в съветското министерство на външните работи във връзка със случая.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР