Русия предоставя подкрепа на Иран в конфронтацията със Запада, съобщава

...
Русия предоставя подкрепа на Иран в конфронтацията със Запада, съобщава
Коментари Харесай

SRF: Москва демонстрира сила в Близкия изток и прикрива гърба на Техеран

Русия дава поддръжка на Иран в борбата със Запада, оповестява SRF. В битката за превъзходство в Близкия и Средния изток оста Москва-Техеран задълбочава съдействието на двете страни във военната сфера.

Освен това Кремъл е неудовлетворен от отдръпването на Съединени американски щати от нуклеарното съглашение с Иран, написа "Поглед инфо ".

Русия дава поддръжка на Иран в нуклеарния спор със Запада. Днес външните министри на двете страни се срещнаха в Москва. Включително, с цел да се разиска съдействието в Близкия и Средния Изток.

И двамата поддържат режима на Асад в Сирия. В допълнение, Иран води дейна активност в Ирак. Там Техеран поддържа шиитските опълченци. Именно върху тях Съединени американски щати нанасят въздушни удари.

На тези фрагменти на Пентагона са показани въздушните удари. Например тук в иракската провинция Ал Каим бяха бомбардирани пет бази на шиитските бригади на "Хизбула ".

Според наличната информация 15 опълченци са убити. Съединени американски щати преглеждат въздушните удари по границата на Сирия и Ирак като възмездие за нападението над американската база покрай град Киркук, при което почина един жител на Съединени американски щати.

МАЙК ПОМПЕО, държавен секретар на Съединени американски щати: Няма да толерираме ирански дейности, които заплашват американските жители.

Според наличната информация шиитската „ Хизбула “ в Ирак се поддържа, наред с другите, от „ Бригадата на Ал-Кудс “. Иранското елитно поделение на революционната армия взе участие главно в интервенции в чужбина.

САЩ нанесоха авиационни удари няколко часа преди срещата на съветския външен министър Сергей Лавров с иранския му сътрудник Зариф в Москва. Иран и Русия незабавно осъдиха въздушните удари.

По време на срещата Лавров приказва и за нуклеарната договорка с Иран. Той се притеснява, че след отдръпването на Съединени американски щати съглашението може да се трансформира във вторични първични материали. Лавров изрази упорито предизвестие на Запада.

СЕРГЕЙ ЛАВРОВ, министър на външните работи на Русия: И тогава никакви отговорности няма да обвързват никого.

Москва прикрива гърба на Техеран на фона на взаимните военноморски учения. Вече няколко дни Иран, Русия и Китай създават взаимно военно подпомагане по морето.

Включително в Оманския залив. Наблюдателите виждат това като реакция на плануваната американска военноморска интервенция в Персийския залив. Но маневрите са и проява на силата на оста Москва-Техеран в битката за владичество в Близкия и Средния Изток.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР