Русия потвърждава, че е ударила шведски завод в Луцк, заявявайки, че това е военна цел

...
Руското посолство в Швеция, в груб коментар, потвърди удара върху
Коментари Харесай

Руското посолство в Швеция, в груб коментар, потвърди удара върху завода на шведската компания SKF в Луцк в нощта на 14 срещу 15 Август, заявявайки, че това е законна военна цел.

Източник: Европейска правда, позовавайки се на изявление на руското посолство

Подробности< /strong>: Мисията на Москва припомни пропагандното изявление на Министерството на отбраната на Руската федерация за унищожаването на „ключови предприятия от военната индустрия на киевския режим“.

Цитат от изявлението : „Не виждате връзката? Тогава нека обясним: този завод в Луцк е част от украинския военно-промишлен комплекс; той произвежда лагери за Ukroboroprom [асоциация на многопродуктови предприятия в различни сектори на отбранителната промишленост на Украйна – ред.]. Разбира се, в шведската преса няма нито дума за този факт."

Подробности: След това руското посолство започна директно да заплашва, че „не само шведското оборудване, доставено на бандеровците [украинците – бел.ред.], но и предприятията от военно-промишления комплекс, които работят за тях, ще бъдат в беда.“

Европейска правда не успя да намери отворено източници поне някои доказателства за сътрудничеството между SKF и Ukroboronprom. Според официален представител на компанията, нейният завод в Луцк произвежда конусни ролкови лагери "предимно за тежката гражданска автомобилна индустрия".

Руското посолство също запази мълчание в изявлението си за смъртта на трима служители на Завод на SKF в Луцк.

Предистория:

Руснаците предприеха мащабна ракетна атака срещу Украйна в ранната сутрин на 15 август. Ракетите им поразиха промишлен обект в Луцк (трима души бяха убити), жилищни сгради в Лвов и промишлен обект в Днепър (избухна пожар, двама бяха ранени), а експлозии се чуха и в Хмелницка област и Смила, Черкаска област.

Руските нашественици атакуваха Украйна с 28 ракети с въздушно и морско базиране около 04:00 часа на 15 август 2023 г., а украинските защитници унищожиха 16 крилати ракети Х-101/Х-555 и Калибър .

Украинска правда е мястото, където ще намерите най-актуалната информация за всичко, свързано с войната в Украйна. Последвайте ни в , нас или станете !

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР