Русия поиска всички служители на американското посолство в Москва, които

...
Русия поиска всички служители на американското посолство в Москва, които
Коментари Харесай

Русия нареди десетки американски дипломати да напуснат Москва

Русия изиска всички чиновници на американското посолство в Москва, които са в Русия от повече от три години, да изоставен страната до 31 януари.

Новината идва, откакто предходната седмица посланикът на Русия във Вашингтон Анатоли Антонов заяви, че 27 съветски дипломатически чиновници ще би трябвало да изоставен Съединени американски щати до 30 януари 2022 година, защото визите им не са били възобновени. Поради същата причина и други 27 съветски дипломати ще би трябвало да изоставен Съединени американски щати на 30 юни.

По думите на Антонов отводът на Вашингтон да удължи техните визи се равнява на експулсиране.

"Смятаме да отговорим по съответния метод. Ако Вашингтон не отдръпна изискването си за всички чиновници, работещи в Съединени американски щати от три години, и не направи компромис, до 1 юли следващата година още [американски] дипломати ще изоставен [Русия] ", сподели говорителката на външното министерство на Русия Мария Захарова в сряда.

Тя акцентира, че броят им ще подхожда на броя съветски дипломати, разгласен от Съединени американски щати.

Говорител на Държавния департамент на Съединени американски щати сподели за Свободна Европа, че американските дейности не съставляват експулсиране на съветски дипломати. По думите му Москва е била осведомена още предходната година, че всички съветски дипломати, работили повече от три години в Съединени американски щати, ще би трябвало да изоставен страната.

"Това не е експулсиране. Руското държавно управление може да размени тези, които напущат, като назначи други членове на дипломатическия си корпус на длъжностите ", сподели представителят.

През последните години Русия И Съединени американски щати на няколко пъти експулсираха дипломатически представители на другата страна. на дипломатическите задачи на Съединени американски щати да наемат съветски жители и жители на трети страни и разгласи

Причина за това станаха от страна на Съединени американски щати, свързани с обвиняванията в интервенция на изборите и хакерство.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР