Русия поиска разяснения от Международната агенция за атомна енергия (МААЕ)

...
Русия поиска разяснения от Международната агенция за атомна енергия (МААЕ)
Коментари Харесай

Русия поиска разяснения от МААЕ във връзка с доклада ѝ за Запорожката АЕЦ

Русия изиска уточнения от Международната организация за атомна сила (МААЕ) по отношение на отчета ѝ за положението на Запорожката АЕЦ, съобщи през днешния ден съветският външен министър Сергей Лавров, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

" Има потребност от даването на спомагателни уточнения, защото отчетът съдържа прочут брой въпросителни (...) Поискахме от генералния шеф на МААЕ тези уточнения да бъдат направени ", посочи Лавров пред осведомителната организация Интерфакс.

В отчета си за Запорожката АЕЦ, който бе оповестен през вчерашния ден, МААЕ изиска основаването на зона за сигурност към атомната електроцентрала, с цел да бъде избегната нуклеарна злополука.

Запорожката АЕЦ, която е най-голямата атомна електроцентрала в Европа, от март е под контрола на съветските сили, а през последните седмици стана обект на обстрел. Москва и Киев взаимно се упрекват за този обстрел.

В момента на място има двама представители на задачата на МААЕ. 

Запорожката АЕЦ, разполага с общо шест реактора, всеки един от които е с мощ 1000 мегавата. И шестте реактора на атомната централа бяха изключени поради обстрела в региона на централата. 

 

 

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР