Русия поиска от 31 март недружелюбните страни да плащат за

...
Русия поиска от 31 март недружелюбните страни да плащат за
Коментари Харесай

Германия предупреди за възможни смущения в доставките на газ

Русия изиска от 31 март " недружелюбните " страни да заплащат за газа си в рубли, само че Европейски Съюз, който заплаща главно в евро, отхвърли концепцията, страните от G-7 – също. Днес Москва разясни, че прекосяването към заплащания в рубли ще бъде последователно, написа Военновъздушни сили.

Немският министър на стопанската система Роберт Хабек прикани потребителите и фирмите да понижат потреблението в очакване на възможен дефицит. Германия получава към половината си газ и една трета от петрола си от Русия и и се притеснява от криза, в случай че доставките ненадейно спрат.

Съгласно действителен проект за незабавни случаи в доставките на газ, етапа на " ранно предизвестие “ е първата от трите стъпки, предопределени да приготвят страната за евентуален потрес в доставките. Последният стадий на ограниченията включва нормиране на потреблението.

Хабек сподели на конференция, че доставките на газ за Германия към този момент са предпазени, само че добави: „ Въпреки това би трябвало да увеличим защитните ограничения, с цел да сме подготвени за ескалация от страна на...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР