Русия подготвя указ, за да спре масовото изтичане на чуждестранни

...
Русия подготвя указ, за да спре масовото изтичане на чуждестранни
Коментари Харесай

Русия подготвя указ срещу изтеглянето на чуждестранни инвестиции

Русия приготвя декрет, с цел да спре всеобщото приключване на задгранични вложения, почнало след оповестяването на наказания против Москва, заяви министър председателят Михаил Мишустин, представен от Франс прес.

Подготвен е план за президентски декрет, с цел да се вкарат краткотрайни ограничавания за излизането (на задгранични инвеститори) от съветски активи, тъй че фирмите да могат да взимат уравновесени решения, а не под политически напън, уточни министър председателят, представен от съветски организации.

"Надяваме се тези, които са вложили в страната ни, да могат да продължат да работят ", акцентира Мишустин на съвещание по стопански въпроси.

"Все по този начин считаме задграничните компании за евентуални сътрудници. Отворени сме за разговор с вложителите с градивен дух. Много от тези компании работят сполучливо на нашия пазар отдавна ", добави той, представен от Българска телеграфна агенция.

Европейският съюз и Съединени американски щати оповестиха затваряне на въздушни пространства, заледяване на активи на частни лица и на предприятия, слагане под въпрос на финансови и търговски връзки с Русия.

Вече стартира огромно приключване на капитали. Натискът се ускорява върху огромните западни петролни и газови компании, присъстващи в Русия, която получава по-голямата част от приходите си от употреба на енергийните си запаси.

Вербовъчна разработка и Shell оповестиха, че се отдръпват от плановете си в русия и продават активите си в съветски компании. Френският енергиен колос TotalEnergies заяви през днешния ден, че повече няма да влага капитал в нови планове в Русия в разгара на войната с Украйна.

Чуждестранните компании са огромни работодатели в Русия.

Големите съветски богаташи също започнаха да отдръпват от сдруженията, които управляват. Бизнесменът Михаил Фридман подаде оставка от телекомуникационната група Veon, а Александър Пономаренко се отдръпна от московското летище "Шереметиево ".

Мишустин, представен от ТАСС, съобщи, че от Фонда за национално богатство ще бъдат отпуснати до 1 трилион рубли за закупуване на акции на съветски компании.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР