Русия почти е завършила подготовката си за нова офанзива в

...
Русия почти е завършила подготовката си за нова офанзива в
Коментари Харесай

Русия почти е завършила подготовката си за нова офанзива в Източна Украйна

Русия съвсем е приключила подготовката си за нова атака в Източна Украйна, съобщи през днешния ден генералният щаб на украинските въоръжени сили, представен от ДПА.

В дневната си сводка той отбелязва, че съветската войска се пробва " да напипа слабите места " в украинските отбранителни линии с самостоятелни офанзиви. За задачата тя е направила през нощта набези против градове в Донбас.

" Основните старания на врага са в региона на селищата Лиман, Кременная, Попасная и Рубежное, в допълнение към което те се пробват да открият цялостен надзор над Мариупол ", заключи украинският общоприет щаб. Той означи също, че съветската войска се пробва да сътвори плацдарм северно от следения от украинските сили огромен град Северодонецк в Луганска област.

Според украинския общоприет щаб всички съветски офанзиви са били отблъснати.

Той заяви за въздушни удари по северния град Харков и изрази очакване съветската войска да настъпи и в южната Херсонска област.

Губернаторът на Луганска област Серхий Гайдай заяви, че в източния украински район към този момент са почнали улични боеве, и още веднъж прикани локалните поданици да се изтеглят, съобщи Ройтерс.

" Следващата седмица ще е сложна. Това може да е последният път, когато имаме опция да ви спасим ", написа Гайдай на страницата си във Facebook, съобщи Българска телеграфна агенция.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР