Русия планира доброволно да намали производството на петрол с 500

...
Русия планира доброволно да намали производството на петрол с 500
Коментари Харесай

Русия намалява производството на петрол с 500 000 барела на ден

Русия възнамерява непринудено да понижи производството на нефт с 500 000 барела дневно през март. Това съобщи вицепремиерът на Руската федерация Александър Новак, представен от ТАСС.

Днес ние продаваме целия размер създаден нефт, само че както беше посочено по-рано, няма да продаваме нефт на тези, които директно или индиректно се придържат към правилата на ценовия таван, разясни той. По думите му Русия непринудено ще понижи производството с 500 хиляди барела дневно през март. Според Новак това ще помогне за възобновяване на пазарните връзки.

Новак посочи, че намаляването на добива ще засегне единствено петрола, не и газовия кондензат.

Намаляването на добива ще се пресмята от действителното равнище на рандеман, а не от съветската квота по договорката ОПЕК+. Русия е взела това решение сама, като не е имало съвещания с ОПЕК+, написа ТАСС.

Вицепремиерът уточни, че механизмът за таван на цените може да повлияе на дефицита на нефт и артикули в други браншове. В бъдеще това може да докара освен до понижаване на вложенията в петролния бранш и надлежно до дефицит на нефт в бъдеще, само че и да се популяризира в други браншове на международната стопанска система със сходни последствия, добави той.

Русия счита, че механизмът на " ценовия таван " при продажбата на съветски нефт и петролни артикули е интервенция в пазарните връзки и продължение на разрушителната енергийна политика на страните от груповия Запад. Като една от стъпките за равнене на опасността за световния пазар на нефт, Русия вкара възбрана за директно или индиректно потребление на препратки към всевъзможни нелегитимни ограничавания в договорите за доставка на нефт.

Припомняме, че на 5 декември 2022 година влезе в сила ембаргото на ЕС за офшорни доставки на нефт от Руската федерация, страните от Г-7, Европейски Съюз и Австралия въведоха  " таван " на цените на съветския нефт, доставян по море, на равнище от $60 за барел за кораби и подчинени им територии. А от 5 февруари 2023 година започнаха да работят сходни ограничавания за доставка на петролни артикули от Русия. Размерът на " тавана " беше избран на 100 и 45 $ за барел според от категорията петролни артикули.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР