Русия планира да изследва Луната с помощта на роботи с

...
Русия планира да изследва Луната с помощта на роботи с
Коментари Харесай

Роскосмос ще изследва Луната с помощта на изкуствен интелект

Русия възнамерява да изследва Луната благодарение на роботи с детайли на изкуствен интелект, съобщи ТАСС. Това оповести пресслужбата на Роскосмос.

Участието на индивида в тази стратегия хармонично се съчетава с потреблението на автоматизирани галактически апарати и роботехника с детайли на изкуствен интелект, разясниха от държавната корпорация. Роботизирани системи ще бъдат оптимално употребявани по време на проучвания на Луната, с цел да се понижат обвързваните със здравето на индивида опасности.

Руската стратегия за проучване на естестения сателит на Земята планува изстрелване на автоматизирани апарати към него, в частност отправяне на сондата "Луна-25 " за проучване на южния му полюс. В Руската академия на науките са уверени, че 2021 година е оптимална за реализиране на този теоретичен план. През 2023 година се възнамерява в окололунна орбита да бъде изведен апаратът "Луна-Ресурс-1 ".

Мястото за изграждане на лунна база ще бъде определено след краткосрочни пилотирани експедиции, които са включени във втория стадий от съветската лунна стратегия. Въз основа на резултатите от реализирането на втория стадий ще бъдат избрани оптималните места за изграждане на детайли на бъдещата лунна база. Осъществяването на втория стадий ще стартира след 2030 година Предвидени са краткосрочни полети на космонавти до естествения сателит на Земята. След приключването на втория стадий ще се премине към експедиции за от време на време обитаване на Луната от хора.

Руската лунна стратегия ще бъде осъществена на няколко стадия до 2040 година По време на презентацията й генералният шеф на Роскосмос Дмитрий Рогозин означи, че съветски космонавти за пръв път ще кацнат на лунната повърхнина през 2030 година
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР