Русия отпуска над 1 милиард долара за възстановяване на електропреносните

...
Русия отпуска над 1 милиард долара за възстановяване на електропреносните
Коментари Харесай

Русия отпуска над 1 млрд. долара за възстановяване на Сирия

Русия отпуска над 1 милиард $ за възобновяване на електропреносните мрежи, индустриалния комплекс на Сирия и за други филантропични цели, предава БГНЕС. Това е съобщил ръководителят на руско-сирийския междуведомствен координационен щаб за връщане на бежанци Михаил Мизинцев на интернационална конференция за връщането на бежанците в Сирия.
"За филантропични цели, възобновяване на електрическите мрежи и промишленото произвеждане, както и за обектите за религиозно поклонение, Русия отпуска повече от 1 милиард $ ", сподели Мизинцев. Той не посочи по кое време и за какъв интервал ще са разпределени средствата.
Според него, като част от развиването на междудържавното съдействие и даването на филантропична помощ на сирийския народ, съветските министерства и ведомства поредно предизвикват планове в такива значими области като обучение и медицина, ръководство на природата и жилищно строителство, комерсиално, икономическо, научно и техническо съдействие.
В Дамаск дейно работи Център за отворено обучение на съветски език, където над 100 учители по съветски език към този момент са минали към повишение на квалификацията. В момента в съветските просветителни институции за висше обучение учат 1319 сирийски жители. Повече от 1 900 млади експерти към този момент са приключили образованието си.
Мизинцев напомни, че Русия и Световната стратегия по изхранването на Организация на обединените нации са посписали меморандум по отношение на прекачване на помощи и консумиране на целеви доброволни вноски за даване на хранителна помощ на Сирия в размер на 20 милиона $ през 2020 и 2021 година.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР