Русия отдавна се готви за нова анексия на временно окупираните

...
Русия отдавна се готви за нова анексия на временно окупираните
Коментари Харесай

Зеленски: Русия иска да анексира части от Украйна, за да призове украинци в армията си

Русия от дълго време се готви за нова анексия на краткотрайно окупираните украински територии и разгласи готовност за набиране на украинци в своята войска.

Това сподели президентът на Украйна Володимир Зеленски по време на диалог със студенти и преподаватели от Харвардския университет, оповестява Укринформ.

„ Тези дни Русия се надява да разгласи ново анексиране на окупираните територии на Украйна. Това се приготвя отдавна. Виждаме тези подправени референдуми в териториите, които Русия желае да " погълне ". И знаем, че мобилизацията в Русия бе оповестена в навечерието на тази нова незаконна анексия неслучайно. Целта е явна - окупаторът желае да вземе жителите на окупираната територия в армията си. Или ще бъдете убити, или убивате – Русия желае да принуди стотици хиляди украинци в окупираните земи да създадат подобен избор “ , сподели Зеленски.

В същото време той означи, че няма предпазен санкционен удар, който да покаже на Русия, че няма да може да „ погълне “ нито една част от Украйна.

„ Когато има такава липса на превантивни ограничения, когато водачеството се демонстрира след това – в отговор, в адаптиране към отрицателните последствия от избрани дейности на Русия, това води до загуба на време, загуба на благоприятни условия. Това прави пътя към мира по-дълъг “ , добави Зеленски.

Както се оповестява, на 23-27 септември нашествениците организираха фиктивни референдуми за присъединението на краткотрайно окупираните райони към Руската федерация. Международната общественост не призна законността на сходно инсценирано „ волеизявление “.

На 21 септември Путин подписа декрет за " частична " готовност в Русия. Според известия в медиите към 1-1,2 милиона души могат да бъдат призовани да се бият във войната на Русия в Украйна.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР