Русия осъди желанието на Иран, че Израел трябва да бъде

...
Русия осъди желанието на Иран, че Израел трябва да бъде
Коментари Харесай

Русия заклейми призивите на Иран за унищожение на Израел, но предупреди - Техеран не е проблем

Русия осъди желанието на Иран, че Израел би трябвало да бъде погубен , само че също по този начин изпрати ясно обръщение до Израел , че разрешаването на районните спорове в Близкия изток не би трябвало да се преглежда единствено и само през призмата на спора с Иран . Това разяснява съветският външен министър Сергей Лавров, представен от израелските медии.

" Заявявали сме неведнъж, че няма да приемем изказванията, че Израел, като ционистка страна, би трябвало да бъде унищожена и изтрита от картата . Смятам, че това е напълно неправилен метод за реализиране на личните си ползи ", акцентира Лавров.

По думите му, напрежението сред Израел и Иран ескалира и че " по същия метод ние се противопоставяме на опитите за разглеждане на всеки районен проблем през призмата на битката с Иран ".

" Това се случва в Сирия, Йемен и даже последните събития към палестинския въпрос, в това число оповестеното от Вашингтон решение да признае Йерусалим за столица на Израел, значително са стимулирани от тази позиция против Иран ", посочи още съветският първи посланик.

 Нетаняху размахва парче от дрон, предупреждавайки Иран: Не ни тествайте
Нетаняху размахва парче от дрон, предупреждавайки Иран: Не ни тествайте

По време на Мюнхенската конференция за сигурност

Тези мнения последваха изявленията на израелския министър председател Бенямин Нетаняху и иранския външен министър Мохамед Джавад Зариф по време на Мюнхенската конференция за сигурност през уикенда.

Размахвайки отломка от иранския дрон, свален от Израел неотдавна, Нетаняху уточни, че Израел " ще работи, в случай че е належащо, освен против прокситата на Иран, само че и против самия Иран " и предизвести Зариф да не " тества решимостта на Израел ".

 Външният министър на Иран се подиграва с
Външният министър на Иран се подиграва с " цирковете " на Нетаняху

Премирът на Израел се опитвал да избегне въпроса с обвиняванията в корупция

От своя страна Зариф упрекна Израел в потреблението на експанзията като политика. Запитан какво ще стори Иран, в случай че Съединени американски щати се откажат от нуклеарната договорка с Ислямската република, Зариф акцентира, че Иран ще отговори " съществено ", в случай че ползите му не бъдат обезпечени, добавяйки, че светът ще " съжалява за това неправилно деяние ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР