Русия официално е изпратила до България заявление за плащане на

...
Русия официално е изпратила до България заявление за плащане на
Коментари Харесай

България очаква покачване на цените за доставките на газ заради искането на Русия да й се плаща в рубли

Русия публично е изпратила до България заявление за заплащане на доставките на съветски газ в рубли, оповестиха от българското министерство на енергетиката.

България обаче към момента не е дала отговор на това искане, защото чака общоевропейско решение, от което да изхожда. " Булгаргаз " има още време, защото доставките на природен газ за април към този момент са платени.

Искането от Русия идва, откакто съветският президент Владимир Путин подписа декрет тази седмица, че всички страни, които Русия смята за " вражески ", би трябвало да заплащат за синьо гориво посредством сметки в Газпромбанк, като заплащанията в евро и долари би трябвало да се обръщат в рубли.

Министърът на енергетиката на България Александър Николов означи, че в случай че се одобри тази скица, цените на доставките могат да се покачат.

„ Все още не мога да кажа с никаква степен на сигурност какво и по какъв начин ще се случи след средата на април. Ще бъде ли общопризнат механизмът на заплащане в евро и по-нататъшното му конвертиране. Трябва обаче да се има поради, че по този метод цената ще бъде изкуствено повишена “, сподели той.

По-рано Николов сподели, че България ще откри решение на каквото и да е решение на Русия за заплащане на доставките. „ В контракта е посочено, че заплащането се прави в долари или евро. България ще извърши решението на Европейски Съюз, в случай че Русия изисква заплащане в рубли “, сподели той.

Александър Николов сподели, че се водят договаряния с снабдители на полутечен природен газ от чужбина. Решенията обаче не могат да влязат в действие от на следващия ден, в случай че Русия прекъсне доставките на газ. В същото време той е убеден, че при сегашните условия договорът с Газпром, който изтича тази година, не може да бъде удължен.

Превод: Европейски Съюз

СПЕШНО И ВАЖНО ЗА ЧИТАТЕЛИТЕ НА ПОГЛЕД.ИНФО И ЗРИТЕЛИТЕ НА ПОГЛЕД ТВ!!!!!

ПРИСЪЕДИНЕТЕ съдебна експертиза КЪМ НАШИТЕ КАНАЛИ В " ТЕЛЕГРАМ " И В ЮТЮБ, ЗАЩОТО ИМА ОПАСНОСТ ДА БЛОКИРАТ СТРАНИЦАТА НИ ВЪВ ФЕЙСБУК ЗАРАДИ ПУБЛИКУВАНЕ НА НЕУДОБНА, НО ОБЕКТИВНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА СЪБИТИЯТА!

Абонирайте се за Поглед Инфо и ПогледТВ:

Telegram канал: https://t.me/pogled

YouTube канал: https://tinyurl.com/pogled-youtube

Поканете и вашите другари да се причислят към тях, копирайки и разпространявайки този текст!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР