Русия одобри придобиванията на дялове от японските корпорации Мицуи (Mitsui)

...
Русия одобри придобиванията на дялове от японските корпорации Мицуи (Mitsui)
Коментари Харесай

Две японски корпорации влизат с дялове в проекта за втечнен газ „Сахалин-2“

Русия утвърди придобиванията на дялове от японските корпорации " Мицуи " (Mitsui) и " Мицубиши " (Mitsubishi) в новия оператор на плана за полутечен природен газ " Сахалин-2 ", оповестиха международните организации, представени от Българска телеграфна агенция.

" Мицуи " разгласи, че съветското държавно управление е одобрило проекта й да придобие 12,5-проценен дял в новия оператор на плана, основан от Москва при започване на август, съобщи Киодо.

С този си ход японската компания придобива дял, подобаващ на присъединяване й в предходния оператор на плана. От заповед, подписана от съветския министър председател Михаил Мишустин, излиза наяве, че съветското държавно управление е одобрило и настояването на " Мицубиши " за прекачване на дял от 10 % от остарелия оператор към еднакъв дял в новия - " Сахалин Енерджи " (Sakhalin Energy). Той бе основан с декрет на президента Владимир Путин, с цел да поеме надзор над собствеността върху големия план за ВПГ в Далечния изток на Русия - на остров Сахалин.

В него филиал на съветската енергийна компания " Газпром " държи надзорен дял. " Сахалин-2 " е един от най-големите планове за полутечен природен газ в света, а добивът му се равнява на към 4 % от международния пазар. Съвместното дружество, което функционираше като негов оператор, сред " Шел " (Shell), " Газпром ", " Мицуи " и " Мицубиши " бе обсъждано като образец за интернационалните вложения в доходоносната енергийна промишленост на Русия, напомня Ройтерс.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР