Русия обяви вчера, че днес ще се проведе заседание на

...
Русия обяви вчера, че днес ще се проведе заседание на
Коментари Харесай

Наш експерт коментира руска следа във взрива на Кримския мост

Русия разгласи през вчерашния ден, че през днешния ден ще се организира съвещание на Съвета по сигурността с присъединяване на президента Путин. Не е ясно дали ще се разисква взривяването на Кримския мост. Според Кремъл камионът-бомба, който го взриви, е тръгнал от България.

Следите за организирането на гърмежа водят към Украйна, изясни пред БНР проф. Димитър Димитров, който е ректор на УНСС и специалист по сигурността.
-->
„ Едва ли някой ще си признае непосредствено, защото това би компрометирало метода, по който  е извършена тази интервенция. Камионът може да е тръгнал от всякъде. Минал е през няколко страни. Може да е бил пренатоварен, да е заменен контейнерът му и така нататък Вероятно има и някаква агитация, че е тръгнал от страна, която е член на НАТО “, уточни Димитров.

Има задоволително специалисти по гърмежи, които могат да кажат от къде е пристигнал, разясни професорът.

„ Има отзиви и че гърмежът не  е бил в камиона, а някъде в профил. Четох даже и за съветска диря във взривяването на моста. Има напрежение. Украинската контраатака се случи доста бързо. Русия очакваше бързо напредване  и присъединението на нови територии, а това не се случва. Има и смени в управлението на въоръжените сили, които организират тази интервенция. Украйна сподели висок военен дух и получи сериозна военна помощ от Западните страни и НАТО. Тя получи също съществено преимущество в осведомително – информационното обезпечаване – разследващи данни и ориентиране на високоточните оръжия. Изведнъж Русия се изправи пред един съперник, който не беше очаквала “, сподели ректорът на УНСС.

Ядреното оръжие се оказва по-скоро средство за въздържане, изясни специалистът.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР