Русия обяви нов военен успех в Украйна преди втората годишнина

...
Русия обяви нов военен успех в Украйна преди втората годишнина
Коментари Харесай

Русия твърди, че е отблъснала украинския плацдарм на Днепър

Русия разгласи нов боен триумф в Украйна преди втората годишнина от офанзивата си, а президентът Владимир Путин се подигра на това, което назова " бягство " на Киев от фронтовия град Авдийвка, съобщи Агенция Франс Прес.


Фронтът в Източна Украйна е замразен от месеци, само че Москва получи поддръжка от завладяването на Авдийвка предходната седмица, както и от размирния Конгрес на Съединени американски щати, който блокира военната помощ за Киев.

Руският министър на защитата Сергей Шойгу заяви, че съветските сили са си върнали Кринки - украински плацдарм от окупираната от Москва страна на река Днепър.

" Потвърждавам, че Кринки е освободен ", сподели Шойгу на Путин по време на телевизионна среща.

Миналата година Украйна съобщи, че е открила позиции към дребното селце на източния бряг, преминаващо в окупираната от Русия страна на реката.

По-рано Шойгу съобщи пред държавните медии, че съветските сили са " на брега на реката в Кринки ".

По време на срещата Путин съобщи, че украинската войска „ безредно е избягала от Авдийвка “. Киев съобщи, че се е изтеглил от източната цитадела, с цел да избави живота на бойците.

" Украинските въоръжени сили издадоха заповед за евакуиране на въоръжените си сили, когато те към този момент бяха в придвижване ", сподели Путин, наричайки отстъплението " безредно бягство ".

От месеци Москва се пробва да превземе Авдийвка, която е знак на украинската опозиция от 2014 година насам. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР