Русия обяви двама служители на българското посолство в Москва за

...
Русия обяви двама служители на българското посолство в Москва за
Коментари Харесай

Москва обяви за персони нон грата двама наши дипломати

Русия разгласи двама чиновници на българското посолство в Москва за персони нон грата като ответна мярка. Това се споделя в известие на съветското външно министерство, публикувано в петък.

„ На 8 април краткотрайно повереникът на Република България в Руската федерация Николай Трифонов беше поканен в съветското външно министерство, където му беше връчена нота от министерството, с която афишира двама чиновници на българското посолство в Москва за персони нон грата “, се споделя в известието.

В него се разяснява, че „ тази мярка е отговор на признатото през март българска страна взе нестимулирано решение за оповестяване на двама дипломати от съветското посолство в София за лица. “

България изгони още 10-има чиновници на посолството през предишния месец, а преди дни стана ясно, че за шпионаж е разследван и първият секретар.

На 1 април представителят на държавното управление Лена Бориславова удостовери, че нотата е връчена към 19 часа на пълномощния министър Филип Воскресенски, който е втори по сан в посолството на Русия у нас.

Обявеният за личност нон грата първи секретар на съветското посолство в София имаше 72 часа да напусне територията на страната ни.

 

Всички вести от категория.
Вижте всички от Standartnews.com
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР