Русия обяви днес, че изтегля част от силите си край

...
Русия обяви днес, че изтегля част от силите си край
Коментари Харесай

Русия обяви, че изтегля част от силите си от границата с Украйна

Русия разгласи през днешния ден, че изтегля част от силите си край украинската граница към непрекъснатите им бази в евентуална първа сериозна стъпка към деескалация на продължаващата седмици рецесия със Запада, оповестиха осведомителните организации.

Решението идва на фона на интензивни дипломатически старания за разстройване на хипотетична съветска инвазия в Украйна след скупчването на над 100 000 съветски бойци до общата граница.

Кризата доближи пик тази седмица, откакто американски публични лица предизвестиха, че пълномащабна съветска офанзива, в това число против столицата Киев, е допустима в границите на дни.

Днес сутринта представителят на съветското военно министерство Игор Конашенков съобщи, че част от съветските сили край Украйна са завършили своите учения и стартират да се изтеглят. Бройката им обаче не се оповестява.

По-конкретно Конашенков означи, че контингентите от Южния и Западния военни окръзи към този момент са почнали да се товарят за превозване и ще се върнат в непрекъснатите си пунктове на дислокация в идващите дни:

" След приключването на мероприятията по бойната подготовка войските, както постоянно, ще правят комбинирани маршове към пунктовете на непрекъсната дислокация. Подразделенията на Южния и Западния боен окръг, които извършиха дилемите си, още през днешния ден ще се насочат към гарнизоните си с железопътен и авто превоз ".
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР