Русия обяви, че ще предостави отсрочка от военната служба на

...
Русия обяви, че ще предостави отсрочка от военната служба на
Коментари Харесай

Русия няма да праща IT специалисти в месомелачката в Украйна, защото й трябват мозъци

Русия разгласи, че ще даде пролонгация от военната работа на IT експерти до 27-годишна възраст, които работят във високотехнологичния бранш. Причината е, че страната се пробва да се оправи с приключването на мозъци, засилило се след съветската атака в Украйна, съобщи Актуално.

Компаниите във високотехнологичния бранш следва до 1 май 2022 година да сформират лист на своите чиновници на възраст под 27 години, за които желаят да получат такова освобождение, гласи прессъобщение на съветското министерство на цифровото развиване.

Освен това държавното управление ще даде преференциална ипотека в размер на 5% на тези чиновници за времето, през което са били заети в бранша, заяви " Ведомости ". Общо министерството е предложило 10 ограничения в поддръжка на ИТ фирмите, като този лист е изпратен за утвърждение на държавното управление и се чака да бъдат приложени в най-кратък период. В допълнение към освобождението на чиновниците от заплащане на налог върху приходите на физическите лица, Министерството на цифровото развиване е предложило данъчните облекчения, които сега са в действие за производителите на програмен продукт, да бъдат разширени и за компании, които получават приходи от реклама или даване на спомагателни услуги в своите приложения, както и „ от внедряване, инсталиране, тестване и поддръжка на партньорски локални ИТ артикули “, се споделя в известието на министерството в Telegram.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР