Русия обяви, че се е разбил самолет с 10 души

...
Русия обяви, че се е разбил самолет с 10 души
Коментари Харесай

„Музикантът“ Пригожин загина в самолетна катастрофа

Русия разгласи, че се е разрушил аероплан с 10 души на борда в Тверска област, близо до Москва, заяви организация ТАСС.

Според съветската гражданска авиация в листата с пасажерите е бил Евгений Пригожин – водачът на частната военна формация „ Вагнер “.

Федералната организация за въздушен превоз стартира следствие на злополуката на аероплан Embraer, станала в Тверска област в сряда, измежду пасажерите е бил Евгений Пригожин, се споделя в изказване на Федералната организация за въздушен превоз.

„ Започнало е следствие на злополуката на самолета Embraer, станала довечера в Тверска област. Според листата на пасажерите измежду тях е името и семейството на Евгений Пригожин “, означават от ведомството.

Според някои източници на борда е бил и Дмитрий Уткин – съосновател и боен пълководец на ЧВК „ Вагнер “.

Едната от версиите, по които работят съветските спецслужби, била терористична офанзива – по данни на известния канал в „ Телеграм “ Mash.

Преди самолетната злополука в Тверска област очевидци са чули два мощни пукота. След това крилото и стабилизаторът на самолета паднали край изоставена плантация в село Куженкино, добавя Mash.

През юни Пригожин оглави опит за бунт в Русия и даже поведе стотици членове на „ Вагнер “ към Москва.

По-късно имаше известия, че се намира в Беларус.

Вчера беше публикувано видео, в което той не уточняваше къде се намира, само че уверяваше, че „ Вагнер “ носи независимост за Африка.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР