Русия обяви, че е убила при въздушни удари в Сирия

...
Русия обяви, че е убила при въздушни удари в Сирия
Коментари Харесай

Русия обяви, че е убила при въздушни удари в Сирия над 30 бунтовници

Русия разгласи, че е умъртвила при въздушни удари в Сирия над 30 бунтовници, съобщи Ройтерс, като се базира на организация Интерфакс.

Руските въоръжени сили са бомбардирали в събота въоръжени групировки в северозападната сирийска провинция Идлиб в отговор на обстрел от тяхна страна по позиции на държавните сили. При въздушните удари са били убити 34 и ранени над 60 бунтовници, съобщи през вчерашния ден заместник-ръководителят на съветския Център за помиряване на враждуващите страни в Сирия контраадмирал Вадим Кулит. Той означи, че преди този момент позиции на сирийската войска са били обстрелвани седем пъти за 24 часа.

Агенция Ройтерс прави ангажимента, че не е в положение да ревизира тези данни по самостоятелен път.

Сирийското държавно управление упреква бунтовниците, множеството от които са ислямисти, че правят офанзиви в следени от него региони в Идлиб и прилежащата провинция Алепо. То на собствен ред отхвърля да подлага на разхвърлян обстрел бунтовническите зони.

Сирийската съпротива упреква държавното управление в Дамаск и Русия, че се възползват от насочването на международното внимание към спора в линията Газа, с цел да засилят ударите в провинция Идлиб и прилежащи сирийски региони, където живеят над 3 милиона души, отбелязва Ройтерс.

Вадим Кулит сподели още, че ръководената от Съединените щати антиджихадистка коалиция още веднъж е нарушила въздушното пространство на Сирия.

Редица полети на изтребители и дронове не са били координирани с Москва, съобщи той.

Русия постоянно насочва сходни обвинявания по адрес на Съединени американски щати, напомня Ройтерс.

Също вчера американските въоръжени сили споделиха, че са нанесли два въздушни удара по свързани с Иран групировки в Сирия.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР