Русия обвини Украйна за атентата в Красногорск, при който загинаха

...
Русия обвини Украйна за атентата в Красногорск, при който загинаха
Коментари Харесай

Русия въпреки всичко обвини Украйна за атентата край Москва

Русия упрекна Украйна за атентата в Красногорск, при който починаха 139 души, а други 390 бяха ранени.

Това става, макар че за нападението отговорност пое терористичната организация „ Ислямска страна ”, която разгласява видеа, снимани от атентаторите.

Също по този начин западните разследващи служби са безапелационни, че атентатът е дело на радикализирани ислямисти.

Последното призна и съветският президент Владимир Путин в свое изказване, само че добави, че евентуално Украйна е провела нападението, без да показа доказателства.

Тази теза беше водеща за съветските политици и държавни медии още от първите часове след офанзивата.

В следствие беше оповестено, че хванатите четирима мъже от таджикски генезис, които са обвинени за осъществяването на нападението, са пътували към Украйна, която някак си е щяла да им провежда кулоар за прекосяване през фронта и съветската войска.



Днес Следственият комитет на Руската федерация разгласи, че „ следствието потвърди връзката сред причинителите на терористичната офанзива в „ Крокус Сити хол ” и украинските националисти ”.

Това оповестиха пред ТАСС от пресслужбата на институцията.



„ В резултат на работа със арестуваните терористи, изследване на конфискуваните от тях механически средства и разбор на информация за финансови транзакции бяха получени доказателства за тяхната връзка с украинските националисти ”, гласи изказването на Следствения комитет.

Оттам също по този начин означават, че първичните резултати от следствието изцяло удостоверяват планувания темперамент на дейностите на терористите, както и деликатната подготовка и финансовата поддръжка от уредниците на закононарушението.

Разследването било удостоверило данни, че „ причинителите на терористичната офанзива са получили огромни суми пари и криптовалута от Украйна, които са били употребявани при подготовката на закононарушението ”.

Още в първите часове след офанзивата Украйна изрично отхвърли всякакво присъединяване.

„ Нека да бъдем ясни, Украйна няма нищо общо с тези събития ”, съобщи в Телеграм Михайло Подоляк, консултант на украинския президент Володимир Зеленски.

„ Това, несъмнено, е още една неистина на съветските специфични служби, която няма нищо общо с действителността и не устоя на никаква рецензия ”, сподели на идващия ден пред „ Ройтерс ” Андрий Юсов, представител на Главното ръководство за разузнаване на украинското Министерството на защитата.



„ Путин желае да хвърли виновността върху Украйна ”, уточни от своя страна украинският президент Володимир Зеленски.

Според специалисти от основания в Лондон Кралски институт за интернационалните връзки, доста евентуално е в този момент съветският водач да се опита да употребява нападението, с цел да ускори поддръжката измежду популацията за войната в Украйна и даже за нова готовност.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР