Русия обвини днес Съединените щати, че подстрекават Украйна да ескалира

...
Русия обвини днес Съединените щати, че подстрекават Украйна да ескалира
Коментари Харесай

Захарова: Американските войнолюбци подстрекават режима в Киев към ескалация на конфликта

Русия упрекна през днешния ден Съединените щати, че подстрекават Украйна да ескалира спора, предаваРойтерс.

Говорителката на съветското министерство на външните работи Мария Захарова сподели това, откакто заместник-държавният секретар на Съединени американски щати Виктория Нюланд съобщи по-рано тази седмица, че като най-малко Крим би трябвало да бъде демилитаризиран, даже да остане под контрола на Москва. Третият човек в йерархията на Държавния департамент също така изрази поддръжка за украински офанзиви по военни цели на полуострова, който Русия лиши от Украйна през 2014 година

" Сега американските войнолюбци отидоха още по-далеч: те подстрекават режима в Киев към по-нататъшна ескалация на войната ", сподели пред кореспонденти Захарова, когато бе помолена за коментар на думите на Нюланд. Тя уточни, че Съединените щати доставят на Украйна " оръжия в големи количества (и) разследваща информация " и " вземат участие директно в планирането на военните интервенции ".

Някои представители на американските управляващи " мечтаят като луди " Русия да бъде победена, добави Захарова.

Анексираният Крим, където е основан Черноморският флот на Русия, е считан както от западни, по този начин и от съветски дипломати за евентуално най-горещата точка във войната в Украйна, отбелязва Ройтерс. По-рано Кремъл предизвести, че цяла Русия, в това число украинските територии, които тя счита за свои, са предпазени от нейния " нуклеарен чадър ", осведоми Българска телеграфна агенция.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР