Русия няма да нападне НАТО, но ще унищожи всеки F-16,

...
Русия няма да нападне НАТО, но ще унищожи всеки F-16,
Коментари Харесай

Путин: Русия ще унищожи всеки F-16, използван срещу нея!

Русия няма да нападне НАТО, само че ще унищожи всеки F-16, употребен против нея! Русия няма желание да нападна нито една страна от НАТО и няма да нападне Полша, балтийските страни или Чешката република. Но в случай че Западът достави изтребители F-16 на Украйна, те ще бъдат свалени от съветските сили, съобщи президентът Владимир Путин.

 

Нахлуването на Русия в Украйна през февруари 2022 година провокира най-дълбоката рецесия в връзките на Русия със Запада от Кубинската ракетна рецесия през 1962 година насам.
В тирада пред водачи от съветските военновъздушни сили Путин съобщи, че воденият от Съединени американски щати боен алианс се е разширил на изток към Русия след разпадането на Съветския съюз през 1991 година, само че че Москва не възнамерява да атакува страна от НАТО.

„ Ние нямаме нападателни планове към тези страни “, сподели Путин съгласно стенограма на Кремъл, оповестена през днешния ден. „ Идеята, че ще нападнем някоя друга страна – Полша, балтийските страни, чехите също се плашат – е цялостна нелепост. Това е просто нелепост. “

Кремъл, който упреква Съединени американски щати, че се борят против Русия, като поддържат Украйна с пари, оръжия и разузнаване, твърди, че връзките с Вашингтон евентуално в никакъв случай не са били по-лоши.

Запитан за изтребителите F-16, които Западът е заречен да изпрати на Украйна, Путин съобщи, че тези самолети няма да трансформират обстановката в Украйна.

„ Ако те доставят F-16, а те приказват за това и явно образоват водачи, това няма да промени обстановката на бойното поле “, сподели Путин. „ И ние ще унищожим самолетите по този начин, както през днешния ден унищожаваме танкове, бронирани машини и друга техника, в това число многоцелеви ракетни установки “.

Путин съобщи, че F-16 може да носи и нуклеарни оръжия.

„ Разбира се, в случай че те бъдат употребявани от летища в трети страни, стават за нас законни цели, където и да се намират “, сподели Путин.

Коментарите на съветския президент последваха мненията по-рано денем на украинския външен министър Дмитро Кулеба, че самолетите би трябвало да дойдат в Украйна през идващите месеци.
Украйна, която към този момент повече от две години води пълномащабна война против Русия, от доста месеци се моли за F-16.
Белгия, Дания, Норвегия и Нидерландия са измежду страните, които са дали обещание да дарят F-16. А коалиция от страни даде обещание да помогне за образованието на украинските водачи за потреблението им.

 

Източник – Reuters/Превод:SafeNews

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР