Русия няма да допусне повече грешки и няма да позволи

...
Русия няма да допусне повече грешки и няма да позволи
Коментари Харесай

Путин надъхва за суверинитет и свобода по време на стотици арести на протестиращи

Русия няма да допусне повече неточности и няма да разреши да бъде отслабен нейният суверенитет.  Това съобщи президентът Владимир Путин по време на речта си във Велики Новгород по случай 1160-годишнината от основаването на съветската държавност. Телевизионният канал " Россия 24 " излъчи речта.

Путин съобщи: " За 1160 години ние твърдо разбрахме, че за Русия е съдбовно да отслаби суверенитета си даже краткотрайно , да се откаже от националните си ползи " и акцентира, че в такива моменти самото битие на Русия е било застрашено.

Никога повече няма да допуснем такива неточности , заканва се Путин и дава обещание: Няма да се поддадем на шантаж и заплашване и в никакъв случай няма да предадем суверенитета си, а като го укрепим, ще развиваме страната си, продължи Путин с обосновката си и на днешното решение за оповестяване на частична готовност.

Президентът съобщи, че суверенитетът е " гаранция за свободата на всеки " и че съветският жител не може да се усеща " същински свободен ", в случай че страната му не е свободна.
 Снимка 588484
Източник:

" Отговорното и мощно държавно управление в нашата страна служи и ще служи единствено на народа на Русия . А неговата поддръжка по основни въпроси от вътрешния и външния дневен ред е гаранция за сполучливото и несъмнено развиване на страната ни като един от центровете на зараждащия се в този момент по-справедлив многополюсен свят ", заключи той.

Речта си Путин направи в Велики Новгород, Северозападна Русия, по време на провеждащи се манифестации против мобилизацията в 15 съветски града . Руската редакция на BBC оповестява за повече от 117 души арестувани.

Проектът за правата на индивида ОВД-инфо оповестява, че максимален брой арестувани има в Екатеринбург - 30 души. В Красноярск - 16 души, в Перм и Уфа - по 14, а в Иркутск - 7.

В Москва и Санкт Петербург също се организират протестни акции. На всеки арестуван се падат по трима или четирима служители на реда за битка с безредиците. По последна информация площад " Арбат " и " Пушкин " са отцепени.

По-късно планът за правата на индивида ОВД-инфо актуализира данните си за задържаните - в съветски градове са арестувани общо към 370 протестиращи. От тях: 96 в Санкт Петербург, 89 в Москва и 45 в Екатеринбург.

Според ОВД-инфо полицията употребява мощ при задържането им. Митингите не престават, което значи, че броят на арестуваните също ще продължи да пораства.

По-рано през днешния ден прокуратурата в Москва заплаши с наказателна отговорност за присъединяване в улични манифестации против мобилизацията.
 Снимка 588482
Източник:
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР