Русия не вижда причина да провежда нов кръг от преговори

...
Русия не вижда причина да провежда нов кръг от преговори
Коментари Харесай

Русия не вижда причина за нови преговори със Запада скоро

Русия не вижда причина да организира нов кръг от договаряния за гаранции за сигурност със Запада през идващите дни след неналичието на прогрес по време на настоящите договаряния. Това разгласи заместник-министърът на външните работи на Русия Сергей Рябков, който е беше измежду основните договарящи от съветска страна през последните дни, осведоми " Франс прес ".

" Не виждам аргументи да седнем в идващите дни, да се съберем още веднъж и да стартираме същите полемики ", акцентира Рябков в изявление за рускоезичната телевизия RTVI.

Той упрекна западните си сътрудници, че им липсвала каквато и да е " еластичност " за водене на договаряния по " съществени тематики ".

Съединени американски щати и техните съдружници от НАТО организираха договаряния тази седмица с Русия в опит да смекчат напрежението по отношение на Украйна, покрай границите на която Русия струпа десетки хиляди бойци.

Два кръга от договаряния, в Женева в понеделник и Брюксел в сряда, не доведоха до никакъв пробив.

За третия кръг от договаряния най-големият орган за сигурност в света Организацията за сигурност и съдействие в Европа (ОССЕ) през днешния ден се среща с Русия във Виена. Там също не се чака прогрес.

През декември Русия разкри оферти за ограничение на Съединените щати и НАТО в някогашния Съветски съюз и Източна Европа, заявявайки, че воденият от Съединени американски щати алианс не би трябвало да приема Украйна или Грузия като нови членове.

" Предлагаме да преминете през текста публикация по публикация ", с цел да сме подготвени за сключване на правно обвързващи съглашения, сподели Рябков.

" Това е невероятно през днешния ден, тъй като по основните детайли на тези текстове Съединените щати и техните съдружници в действителност ни споделят " не " ".

Рябков, който водеше диалозите на Русия с представители на Съединени американски щати в Женева в понеделник, сподели, че е мъчно да се има вяра на страните от НАТО.

Преговорите с високи залози идват на фона на опасенията от съветска инвазия в прозападната й съседка Украйна.

В сряда сенаторите от Демократическата партия на президента на Съединени американски щати Джо Байдън заплашиха съществени последствия, в случай че Русия нахлуе в Украйна, в това число наказания против президента Владимир Путин и съветски банки, както и 500 милиона $ нова помощ за сигурност за Украйна.

Рябков сподели, че Русия се е приспособила към глобите, въведени за първи път поради ролята на Москва в рецесията в Украйна през 2014 година, и няма да се изкриви под напън.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР