Русия не се противопоставя на новото име на Македония, но

...
Русия не се противопоставя на новото име на Македония, но
Коментари Харесай

Лавров: Русия поставя под въпрос легитимността на процеса за името на Македония

Русия не се опълчва на новото име на Македония, само че слага под въпрос легитимността на този развой. Това заяви в сряда съветският външен министър Сергей Лавров на огромна конференция по отношение на резултатите от 2018 година, съобщи ТАСС.

 © Българска телеграфна агенция
" Русия не се опълчва на името, което в последна сметка се появи и беше оповестено. Питаме единствено какъв брой законен e този развой и дали се дължи на желанието да се откри консенсус сред Скопие и Атина или процесът е породен от желанието на Съединени американски щати. да вкарат всички балкански страни в НАТО и да спрат всякакво въздействие на Руската федерация в района “, добави Лавров.

Лавров акцентира, че Москва не може да се съгласи, че Русия няма място на Балканите.
Сергей Лавров, министър на външните работи на Русия: Ние постоянно сме се застъпвали за намирането на решение по метод, който би бил допустим за обществеността, народите, както и държавните управления на Гърция и Македония.
" Никога не съм чувал, че използването на решението на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации може да се преглежда като опит за попречване на разрешаването на въпроса, на който са отдадени тези резолюции. По-специално, това се отнася до резолюции, които са стартирали процеса на ходатайство на Организация на обединените нации за договаряне на новото име на Македония сред Скопие и Атина, “ сподели министърът.

Според него Русия постоянно е в положение да съблюдава решенията на Съвета за сигурност. " Но когато името е утвърдено от документ, който не е подписан на равнището, изисквано от конституцията на Македония, ние се чудим какъв брой законен е този развой ", означи ръководителят на съветската дипломация.

 Македония реши за промяна на името, топката в този момент е в Гърция Македония реши за промяна на името, топката в този момент е в Гърция
След НАТО и Европейски Съюз, и Съединени американски щати приветстваха окончателното решение на македонския парламент за смяна на името на Македония - на Северна Македония. Това беше у...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР