Русия не помни лято като това - през ден някъде

...
Русия не помни лято като това - през ден някъде
Коментари Харесай

Руснаците с незапомнено лято - сняг, бури, торнадо и градушки раздират страната

Русия не помни лято като това - през ден някъде в обширната страна има стихии и наводнения. Само за месец в столицата Москва бяха изкоренени над 5000 дървата, бяха отнесени стотици ламаринени покриви и починаха над 20 души.

В други елементи вали град с размера на мандарини и сняг. А е юли! Като в никакъв случай междинната температура не е повече от 15 градуса. И за първи път в Далечния изток и в Омск се появиха торнада. Ние да не сме Америка! Тук в никакъв случай не е имало такова нещо, роптаят против времето руснаците.

Кой ни открадна лятото и ще имаме ли въобще лято тази година, питат те и единствените виновници за тях към този момент са американците с вероятното климатично оръжие и синоптиците, които “нищо не познават”.

Последните наводнения бяха в Ингушетия преди няколко дни. Водата стигна втория етаж на домовете. По същото време мощен циклон удави Комсомолск на Амур. Местните шегаджии към този момент назовават града си “Комсомолск на океана”.

Град овърша Кубан. В Норилск мериха снарядите от градушката с шублер и се оказа, че е колкото портокал. Ядът и иронията си от неприятното време руснаците изливат в социлните мрежи вКонтакте и в Инстаграм.

“Презимувахме зимата, ще презимуваме и лятото”, написа хумористът Евгений Петросян. В мрежите обикаля карикатурен монтаж, на който домашна котка седи и си мисли: “Продадоха нефта и газа! А по кое време съумяха да продадат и лятото, тези негодници!”

По националната телевизия ОРТ в предаването “Нека говорят” събраха на едно място синоптици, фермери и звезди, които да дъвчат отраднатото лято”.

И зам.-директорът на Хидрометеоцентъра Юрий Варакин разгласи: “Ще имаме лято. Както сме дали обещание - някъде при започване на другата седмица няколко дни ще има лято”.

И цялото студио стартира да му се смее. “Не - истината ви споделям - на 11 юли, някъде ще стартира лятото. Обаче за няколко дни”, добави той.

Фермерът Олег Сирота му отговори: “А до тогава аз да вървя да окосявам тревата и да отглеждам зеленчуците си с лодка ли? Имам книга за метеопрогнози отпреди революцията и там познават повече от вас”.

На фона на това една рускиня се оплака, че от началото на годината страда от непрекъснато главоболие, а при последната стихия, батутът за внуците й в двора, който бил захванат с дюбели за цимента, бил отвеян в прилежащата губерния.

Проблемът съгласно синоптиците бил, че това лято, влажните маси от Атлантическия океан, вместо да тръгнат към централна Русия и Урал, по някаква си причина тръгвали от Англия по диагонал нагоре към Скандинавия.

Не бяха подминати американците и тяхното хипотетично климатично оръжие.

Вадим Бурлак, член-кореспондент на Руската екологична академияе съобщи: “Климатичното оръжие съществува! Казва се HAARP и е най-строго охраняваният боен обект в Щатите. То е в Аляска и има 180 мощни антени, които основават магнитно поле”. Когато тези антени започнели работа, московчани се оплаквали от главоболие и започвали стихии.

Синоптиците напомнят, че един път на 10-15 години в Русия има такова ненормално лято. Последното такова било през 2010 година - единствено дето руснаците бързо го не запомнили.

 С лодка ли да вървя да окосявам, пита фермерът Олег Сирота
С лодка ли да вървя да окосявам, пита фермерът Олег Сирота

 Климатичното оръжие съществува и е в Аляска, твърди, Вадим Бурлак
Климатичното оръжие съществува и е в Аляска, твърди, Вадим Бурлак

 Кой ни открадна лятото, питат руснаците
 Кой ни открадна лятото, питат руснаците
 Кой ни открадна лятото, питат руснаците
 Кой ни открадна лятото, питат руснаците
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР