Русия не е променила добре известната си позиция по кипърския

...
Русия не е променила добре известната си позиция по кипърския
Коментари Харесай

Захарова: Руската позиция по кипърския въпрос остава неизменна

Русия не е трансформирала добре известната си позиция по кипърския въпрос, съобщи говорителката на съветското министерство на външните работи Мария Захарова в изявление за кипърската новинарска организация КНА.

Захарова беше запитана дали позицията на Москва може да се промени като „ възмездие “ или „ наказване “ за присъединяване на Атина и Никозия в глобите на Европейски Съюз против Русия.

Говорителката на съветското външно министерство сподели, че Русия остава ангажирана с резолюциите на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, съгласно които интернационалната общественост признава единствено една кипърска страна, а точно Република Кипър. Захарова съобщи, че макар „ конфронтационната линия на Европейски Съюз и НАТО “ по отношение на Русия, „ за разлика от страните от груповия Запад “ Москва не работи по силата на понятия като „ възмездие “ и „ наказване “.

Що се отнася до известията в медиите за допустимо разкриване на директна въздушна линия сред Русия и окупираните от Турция територии в Северен Кипър, Захарова ги дефинира като мечти на печата и сподели, че съветската страна неведнъж е заявявала, че сходно решение не е взимано.

Захарова обаче сподели, че Русия непрекъснато работи за възстановяване на опциите за консулското обслужване на съветските жители, които се намират в северната част на острова, без да посочи съответни стъпки в тази посока.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР