Русия не е поемала никакви писмени ангажименти за тези флагове

...
Русия не е поемала никакви писмени ангажименти за тези флагове
Коментари Харесай

Мария Захарова: Полското знаме няма място в мемориални комплекси в Русия

Русия не е поемала никакви писмени задължения за тези знамена и наличието им е било единствено жест на благосклонност от нейна страна

Полското знаме няма място в мемориални комплекси в Русия поради русофобската политика на Варшава и Москва отхвърля претенциите на полската страна по този въпрос. Това съобщи през днешния ден говорителката на съветското министерство на външните работи Мария Захарова, представена от ТАСС.

"Когато публична Варшава заема откровена враждебна позиция по отношение на Русия, а полски публични лица... се надпреварват по русофобия, при което вършат всичко това обществено, кой кого ще надвика, наличието на флага на Полша на територията на съветски държавни институции е несвоевременно ", сподели Захарова на конференция. Тя изясни по този начин премахването на полските национални флагове от полските военни гробища в Катин (Смоленска област) и Медное (Тверска област).

Захарова означи, че Русия не е поемала никакви писмени задължения за тези знамена и наличието им е било единствено жест на благосклонност от нейна страна.

 Полското знаме няма място в мемориални комплекси в Русия, съобщи Мария Захарова

"Разбира се ние безусловно не одобряваме каквото и да били искания на полските управляващи по този въпрос ", акцентира говорителката на съветското министерство на външните работи. Същевременно тя съобщи, че в Полша се води целенасочена акция за заличаване на мемориалното завещание на Русия.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР