Русия не депортира украински деца, а ги спасява. Украйна пък

...
Русия не депортира украински деца, а ги спасява. Украйна пък
Коментари Харесай

Русия не депортирала украинчета. Спасявала ги, твърди крайно десен евродепутат

Русия не депортира украински деца, а ги избавя. Украйна пък им взема органите.

Обвиненията прозвучаха от трибуната на Европейския парламент в Страсбург. Те не бяха отправени от евродепутат русофил от Източна Европа. А от нидерландския представител Марсел де Грааф, който е самостоятелен член на Екологичен потенциал, само че другояче е от извънредно десния Форум за народна власт в родината си.

Това стана на спор, отдаден на депортирането на деца от окупираните от Русия украински територии.

„ Всички изказвания за депортацията на деца от Украйна в Русия се оказаха агитация. Русия води стотици хиляди деца от местата, където те бяха бомбардирани. Но Украйна носи отговорност за трафик на деца за взимане на органите. В Русия децата получават обичайно обучение. На Запад им насаждат трансджендърство и им правят генитално осакатяване. Западът би трябвало да приключи това войнолюбство “, сподели Де Грааф.

Обвиненията бяха чути и от особено поканените в залата посетители от Украйна. Това бяха 16-годишната Валерия Галич – депортирана, само че съумяла да се върне вкъщи, майка й Наталия, Андрий Гернусов от организацията „ Гласовете на децата “ и Олга Пустовец от украинския Център за цивилен свободи.

Думите на Марсел де Грааф разгневиха италианската социалистка Елизабета Гуалмини.

„ Не можем да толерираме подправената пропутинска агитация в дома на европейската народна власт. Моля ви се, не идвайте в Парламента, с цел да говорите неистини, и то пред тези девойки “, обърна се тя към нидерландския си сътрудник.

След което се извини на гостите за случилото се.

20 000 украински деца са депортирани до този миг, а от тях са върнати единствено 400, посочи литовската евродепутатка Раса Юкнявичиена от Европейската национална партия (ЕНП).

„ Това ни подсети, че съветската инфилтрация в този парламент е ясна и действителна “, сподели сънародникът й Пятрас Аушрявичюс от демократичната група „ Обнови Европа “ (ОЕ).
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР