Русия, най-големият износител на енергия в света, може да намали

...
Русия, най-големият износител на енергия в света, може да намали
Коментари Харесай

Русия може да свие производството на петрол

Русия, най-големият експортьор на сила в света, може да понижи производството на нефт и да откаже да продава суровината на всяка страна, която се е присъединила в механизма за таван на цените, натрапен от Европейски Съюз и Г-7. Това сподели президентът на Русия Владимир Путин в петък, представен от Reuters.

Това директно би засегнало и доставките към България, защото рафинерията на „ Лукойл “ в Бургас работи с съветски петрол. Транспортът по море към този момент е усложнен, а Турция не желае да пропуща танкери през проливите си, без да имат подписана „ подобаваща “ застраховка.

Що се отнася до нашата реакция, аз към този момент споделих, че ние просто няма да продаваме на тези страни, които вземат такива решения “, сподели Путин пред кореспонденти в Бишкек.

Групата на седемте и Австралия предходната седмица се споразумяха за таван на цените от 60 $ за барел на съветския недопечен нефт, транспортиран по море, откакто членовете на Европейския съюз преодоляха съпротивата на Полша.

Ще помислим, може би даже за вероятно, в случай че се наложи, понижаване на производството. “

Путин разяснява, че Русия има съглашение с ОПЕК+ по отношение на производството, тъй че такава фрапантна стъпка към момента е единствено опция.

Мислим върху това, към момента няма решения. И съответните стъпки ще бъдат обрисувани в указа, който ще бъде оповестен през идващите няколко дни “, съобщи съветският президент.

Путин също по този начин сподели, че Москва няма да загуби от ограничаването на цените на Запада и че финансите на държавното управление ще се задържат добре. Той сподели, че ходът на Запада е „ малоумен “ и че цените на силата ще скочат до небето за тези, които постановиха таваните.

По думите му Москва приготвя ответна реакция на тавана, която ще бъде оповестена в идващите дни.

Ако обявата е била забавна и потребна за Вас, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни. За вести, свързани с екологично, обществено и корпоративно ръководство (ESG), посетете профилирания уебсайт ESGnews.bg.
 Economic.bg News Запишете се за нашия бюлетинВладимир Путин ценови таван война в Украйна доставки на нефт съветски нефт ПоследниНай-четениПолитика 32 Русия може да свие производството на нефт Политика 420 Парламентът дефинитивно утвърди оръжията за Украйна Бюджет и финанси 260 Еврото е късмет за повече вложения в България и стесняване на сивата стопанска система Политика 1652 Все повече танкери се натрупат пред Босфора Крипто 14057 Забравете за криптозимата, идва „ кървава баня “ за биткойн Бюджет и финанси 7316 Българска социалистическа партия желае внезапно повдигане на оптималния застрахователен приход Компании 7032 Nexo напуща Съединените щати Бюджет и финанси 5750 „ Напълно безумно “: Бизнесът жигосах повдигането на МРЗ и оптималния предел Всички вести
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР