Русия нанесе в сутрешните часове ракетни удари по Киев и

...
Русия нанесе в сутрешните часове ракетни удари по Киев и
Коментари Харесай

След въздушната тревога и силни взривове в Киев: Българската делегация напусна бомбоубежището

Русия нанесе в утринните часове ракетни удари по Киев и други украински градове, оповестиха военновъздушните сили на Украйна, съобщи Ройтерс.

Председателят на Народното събрание Росен Желязков и водената от него българска делегация в Киев, Украйна, са били отведени в бомбоубежище в 5:50 часа тази заран, където са останали до 9:00 часа, потвърдиха от пресцентъра на Народното събрание. Българските парламентаристи към този момент са напуснали бомбоубежището.

В елементи от града е спряно електричеството и водоподаването.

Чуха се сирени и по протокол всички слязохме в бомбоубежище, сподели пред български публицисти Росен Желязков. Той изясни, че децата в бомбоубежището са създали доста мощно усещане на всички от българската делегация. „ Четири-пет годишни деца, които умерено и търпеливо стоят и изчакват дружно с родителите си да отмине въздушната паника. Последните 2 години това е тяхното всекидневие. Тяхното детство е белязано “, сподели още той.

Визитата на ръководителя на Народното събрание и българската делегация в Украйна минава при засилени ограничения за сигурност.

В столицата са се чудили няколко гърмежа, когато системите за противовъздушна защита бяха включени за отбиване на офанзивата.

Силните гърмежи в Киев бяха малко преди 7 сутринта, оповестиха очевидци на Ройтерс.

Кметът на Киев Виталий Кличко заяви в приложението “Телеграм ”, че системите за Противовъздушна отбрана са били задействани. За момента не е ясно дали има жертви или вреди.

Около 6 часа сутринта в цяла Украйна беше оповестена паника за заплаха от въздушна офанзива. Военновъздушни сили на Украйна предизвестиха в “Телеграм ” за риск от съветски ракетни удари.

Олег Синегубов, губернатор на североизточната Харковска област в Украйна, сподели, че съветските ракети са блъснали инфраструктурни обекти в град Харков.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР