Русия нанесе няколко ракетни удара по украинския град Селидово в

...
Русия нанесе няколко ракетни удара по украинския град Селидово в
Коментари Харесай

Болница и жилищен блок в украинския град Селидово са поразени при руска въздушна атака

Русия нанесе няколко ракетни удара по украинския град Селидово в източната част на Донецка област, при които бяха изумени болница и жилищен блок,  заяви ръководителят на районната военна администрация Вадим Филашкин, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Има данни, че трима души, в това число дете, се намират под руините (на болницата) ", написа Филашкин в „ Телеграм “, като добави, че 100 пациенти са били евакуирани в лечебни заведения в околните градове.



Ударът по едно от крилата на болничното заведение в Селидово е бил нанесен в към 01:00 ч. локално време (23:00 ч. по Гринуич). Филашкин разгласява видеоклип, на който се виждат взривени прозорци, раздрани разрушени стени и парчета на постройка, която наподобява на здравно заведение. На фрагментите се виждат и пациенти. 

Последва и втори удар, при който бяха разрушени 12 жилището в пететажна жилищна постройка, като минимум четирима души, в това число две деца, бяха ранени, добави Филашкин.



Както Русия, по този начин и Украйна отхвърлят да нанасят удари по цивилни обекти. И двете страни настояват, че въздушните им офанзиви, постоянно надалеч от фронтовата линия, имат за цел да унищожават сериозна енергийна, военна и транспортна инфраструктура.

През последните седмици град Селидово, чието население преди войната е наброявало към 24 000 души, е обект на засилени съветски въздушни удари, оповестяват украинските управляващи.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР