Русия нанесе нощен въздушен удар срещу едно от основните украински

...
Русия нанесе нощен въздушен удар срещу едно от основните украински
Коментари Харесай

Русия нанесе удар по важно украинско пристанище за износ на зърно часове преди срещата Путин - Ердоган

Русия нанесе нощен въздушен удар против едно от главните украински пристанища за експорт на зърно часове преди плануваните диалози сред президентите на Русия и Турция Владимир Путин и Реджеп Тайип Ердоган.

Това оповестиха украински представители, представени от Ройтерс, предава Българска телеграфна агенция.

Украинските военновъздушни сили приканиха жителите на Измаил, едно от двете огромни украински пристанища на Дунав в Одеска област, от които се изнася зърно, да се скрият в бомбоубежищата малко след среднощ през днешния ден. Някои украински медии оповестяват, че в региона са се чули гърмежи.

Путин и Ердоган би трябвало да се срещнат през днешния ден в съветския черноморски курорт Сочи в миг, в който Анкара и Организация на обединените нации се пробват да съживят съглашението за експорт на украински зърнени храни.

Русия се отдръпна от съглашението през юли, година след сключването му, като посочи като мотив, че личният ѝ експорт на храни и торове е изправен пред спънки.

След напускането на съглашението Москва постоянно нанася удари по украински пристанища на р. Дунав, която се трансформира в главен път за експорт на зърно от Украйна.

Вчера Русия нанесе удар по другото огромно украинско дунавско пристанище – Рени. При офанзивата най-малко двама души бяха ранени и бяха нанесени вреди на пристанищната инфраструктура.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР