Русия наложи днес санкции на 333 канадски длъжностни лица и

...
Русия наложи днес санкции на 333 канадски длъжностни лица и
Коментари Харесай

Русия наложи санкции на 333 канадци, сред които и олимпийци

Русия наложи през днешния ден наказания на 333 канадски длъжностни лица и обществени фигури, в това число известни спортисти, взели участие в олимпийски игри, като съобщи, че това е в отговор на канадските наказания против страната и помощта за Украйна, съобщи Ройтерс.

Русия постоянно постанова наказания на представители на западни страни, като им не разрешава да влизат на нейна територия, откакто Западът взе под прицел стотици руснаци и съветски компании поради нашествието в Украйна.

Списъкът, оповестен през днешния ден от съветското министерство на външните работи, включва генерал-губернатора на Канада Мери Саймън, над 250 членове на районни законодателни препоръки и десетки канадски спортисти, които обществено са подкрепили възбраната за присъединяване на съветски спортисти на олимпийските игри през 2024 година

" Тази мярка има за цел да насърчи лицата от черния лист да трансформират държанието си ", се споделя в изказване на министерството, съобщи Българска телеграфна агенция.

Сред канадските олимпийци, към които Русия е насочила вниманието си, са фигуристката Теса Върчю, петкратна олимпийска медалистка, и хокеистката Хейли Уикенхайзер, шесткратна олимпийска шампионка.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР