Русия може да увеличи производството на втечнен природен газ (LNG)

...
Русия може да увеличи производството на втечнен природен газ (LNG)
Коментари Харесай

Новак: Русия може да увеличи производството на LNG до 140 млн. т/г през 2035 г.


Русия може да усили производството на полутечен природен газ (LNG) до 100-140 млн. тона годишно през 2035 година При това през 2025 година Русия възнамерява да усили производството на LNG до 73 млн. тона, е съобщил министъра на енергетиката Александър Новак по време на изявлението си в границите на Международния арктически конгрес „ Арктика – територия на разговора “, оповестява ТАСС.

„ Русия има опция за увеличение на съветския полутечен природен газ. Проектират се и се вкарват в употреба огромен брой фабрики, само че и търсенето ще пораства. Според нашите оценки, спомагателното търсене в бъдеще ще е от порядъка на 300 до 350 млн. тона до 2035 година “, е споделил Новак. „ Това значи, че нашата цел в границите на тактиката ни до 2035 година е да реализираме такива индикатори като 100-140 млн. тона полутечен природен газ годишно “, е добавил министъра.
По-рано Новак говореше за много по-малко огромни проекти – от порядъка на 100 млн. тона LNG, напомня организацията.

Председателят на „ Новатек “ Леонид Михелсон споделяше пред ТАСС, че Русия през 2035 година може да създава до 140 млн. тона LNG. В изявление пред състава на Министерство на енергетиката той предложи да бъде одобрена съответната цел и основаване на LNG-клъстер за съответните мощности.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР