Русия може да използва складовете на Турция за съхранение на

...
Русия може да използва складовете на Турция за съхранение на
Коментари Харесай

Анкара предложи на Москва складове за руското зърно

Русия може да употребява складовете на Турция за предпазване на зърното си. Подобно решение би било от изгода и за двете страни, съобщи ръководителят на Турската федерация на мелничарите (TUSAF) Ерен Гунхан Улусой пред осведомителния портал ekonomi.haber7, предава РИА Новости.

" Москва възнамерява да трансформира Турция в " зърнен център ". Има проекти всички артикули да се съхраняват в Турция и да се популяризират отсам. Това ще бъде ужасно решение за страната ни ", означи Улусой.

По думите му Турция с разполага с задоволително уреди за сполучливото осъществяване на сходни задания.

" Освен това, с превръщането на Турция в център, цените на товарите също ще намалеят. Ще бъде направена значима стъпка както във връзка с предлагането, по този начин и във връзка с цената ", добави Улусой.

На 22 юли представители на Русия, Украйна, Турция и Организация на обединените нации подписаха в Истанбул пакет от два документа. Първият меморандум се отнася до уговорката на Организация на обединените нации за унищожаване на рестриктивните мерки върху износа на съветски торове и селскостопански артикули на международните пазари. Вторият дефинира механизма за експорт на украинско зърно от пристанищата на Черно море. Сделката има за цел да подсигурява световната продоволствена сигурност.

След офанзива против корабите на Черноморския флот в Севастопол, Русия прекрати присъединяване си в зърнената договорка, само че след договаряния с Анкара и приемане на писмени гаранции от Киев се върна към съглашението. Договорът изтича на 19 ноември.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР